Insatståg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder insatståg, varianter, uttal och böjningar av insatståg

Insatståg synonym, annat ord för insatståg, vad betyder insatståg, förklaring, uttal och böjningar av insatståg.

Vad betyder och hur uttalas insatståg

Insatståg uttalas in|sats|tåg och är ett substantiv -et; pl. insatståg.

Ordformer av insatståg

Singular

insatståg
obestämd grundform
insatstågs
obestämd genitiv
insatståget
bestämd grundform
insatstågets
bestämd genitiv

Plural

insatståg
obestämd grundform
insatstågs
obestämd genitiv
insatstågen
bestämd grundform
insatstågens
bestämd genitiv

Insatståg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet insatståg

  1. Trafiken på de två huvudlinjerna på sträckorna Märsta–Södertälje centrum och Bålsta–Nynäshamn har ett grundutbud med regelbunden 30-minuterstrafik från klockan fem på morgonen till klockan ett på natten, med regelbunden 15-minuterstrafik under dagtid. Halvtimmestrafik bedrivs på sträckorna Bålsta–Kungsängen, Västerhaninge–Nynäshamn och Upplands Väsby–Uppsala. I rusningstrafik går vissa insatståg på de centrala delarna och ger som bäst genomsnittlig 7½-minuterstrafik på respektive linje. På den gemensamma sträckan mellan Odenplan och Älvsjö går det i genomsnitt ett tåg var fjärde minut i vardera riktning i rusningstrafik. Övriga sträckor har något glesare trafik, ungefär vartannat tåg från Kungsängen fortsätter till Bålsta. Sommartid går pendeltågen med en reducerad tidtabell. (källa)
  2. Tunneln öppnades år 1999, ett år försenat på grund av vattenproblem. Tunneln trafikeras av alla fjärr- och regionaltåg norrut från Oslo, samt flera lokaltågslinjer (Oslos pendeltåg): Kongsberg−Eidsvoll, Drammen−Dal, Skøyen−Årnes/Kongsvinger samt insatståg Oslo−Lillestrøm. Tunneln trafikeras också av samtliga flygplatståg, som förbinder Drammen, Asker och Oslo med Gardermoens flygplats. Dessutom går tåg till Karlstad och Stockholm genom tunneln. Vys lokaltåg Asker−Lillestrøm samt all godstrafik går på den äldre linjen (Hovedbanen). (källa)
  3. Tågen mot Nässjö utgår antingen från Göteborg eller Skövde (i vissa fall Töreboda) och går därifrån till Falköping och sedan in i Jönköpings län mot Jönköping och Nässjö. I regel utgår vartannat tåg från Göteborg och vartannat från Skövde. Första station efter Falköping är Sandhem i Jönköpings län, där gör dock inte alla tåg uppehåll. Ändstation är normalt Nässjö, men vissa insatståg vänder i Jönköping. (källa)
  4. Spårslingan vid Nockeby öppnades 1 oktober 1929 och slopades 21 oktober 1960. Denna uppgift framgår av Svenska Spårvägssällskapets häfte om linjeförteckning i "Stockholm på Spåret" på sidan 337. Historien om slingans försäljning och nedläggning, bilder m.m. finns också i linjehäftet för linje 12 sid. 17-18. Sluthållplatsen vid Nockeby ändrades därför att man då hade för avsikt att bygga Sankta Birgitta kyrka på platsen. Även vid Ålstens Gård byggdes det en vändslinga, för att effektivisera tågföringen och även för möjlighet att vända upp insatståg på linje 12X, men den slingan togs bort i slutet av 1990-talet, och ersattes med ett stickspår. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.