Inskrivningsbok Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inskrivningsbok, varianter, uttal och böjningar av inskrivningsbok

Inskrivningsbok synonym, annat ord för inskrivningsbok, vad betyder inskrivningsbok, förklaring, uttal och böjningar av inskrivningsbok.

Vad betyder och hur uttalas inskrivningsbok

Inskrivningsbok uttalas in|skriv|nings|bok och är ett substantiv, böjs som ¹bok.

Ordformer av inskrivningsbok

Singular

inskrivningsbok
obestämd grundform
inskrivningsboks
obestämd genitiv
inskrivningsboken
bestämd grundform
inskrivningsbokens
bestämd genitiv

Plural

inskrivningsböcker
obestämd grundform
inskrivningsböckers
obestämd genitiv
inskrivningsböckerna
bestämd grundform
inskrivningsböckernas
bestämd genitiv

Inskrivningsbok är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet inskrivningsbok

  1. Uppsala universitets matrikel från 1595 till 1817 finns senare utgiven (1900-71). Det är här fråga om universitets inskrivningsbok, där studenterna skrivits in efter hand som de kommit till universitetet. En annan svit av matriklar, utgivna med olika mellanrum 1832-1975, omfattar de anställda vid universitetet 1832-1960. Dessa senare matriklar utgör den bästa källan för den som söker information om tidigare universitetslärare och professorer. (källa)
  2. I sina anteckningar i Lukasgillets inskrivningsbok i Antwerpen, påbörjade 1546, visar han prov på några av de tidigaste groteskornamentikerna i Nordeuropa. 1557 utgav han mönsterstickboken Niewe inventiien, som fick stor betydelse för stilens genombrott. Bland hans tidigare verk märks tabernaklet i Léau (1550-52), tabernaklet i Surbempde (1555), Fredrik I:s grav i Slesvig, De Merode's grav i Gheel, samt ett antal epitafier i Königsberg, Breda och Löwen. Av hans senare verk märks Antwerpens rådhus (1560-64), Hanseaternas hus och gillehus i Antwerpen, Trolles grav i Herlufsholm, och Langes grav i Hunderup (1565-68), hertig Albrekt av Preussens gravmonument i Königsberg, sångläktaren i Tournai (1570-75), Kristian III:s baldakingrav i Roskilde (1568-1575) samt epitafier i Löwen, Sankt Omer och Königsberg med flera verk. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.