Intervjuundersökning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder intervjuundersökning, varianter, uttal och böjningar av intervjuundersökning

Intervjuundersökning synonym, annat ord för intervjuundersökning, vad betyder intervjuundersökning, förklaring, uttal och böjningar av intervjuundersökning.

Synonym till intervjuundersökning

Vad betyder och hur uttalas intervjuundersökning

Intervjuundersökning uttalas inter|vju|under|sök|ning och är ett substantiv.

Ordformer av intervjuundersökning

Singular

intervjuundersökning
obestämd grundform
intervjuundersöknings
obestämd genitiv
intervjuundersökningen
bestämd grundform
intervjuundersökningens
bestämd genitiv

Plural

intervjuundersökningar
obestämd grundform
intervjuundersökningars
obestämd genitiv
intervjuundersökningarna
bestämd grundform
intervjuundersökningarnas
bestämd genitiv

Intervjuundersökning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet intervjuundersökning

  1. I metodavsnittet redovisas en systematisk vetenskaplig metod som används i studien, på ett tillräckligt detaljerat sätt så att läsaren kan bedöma giltigheten i och generaliserbarheten av resultaten samt upprepa undersökningen. Det kan exempelvis vara utformning av enkät- eller intervjuundersökning, val av försökspersoner, försöksuppställning, verktyg, matematisk modell, antaganden och prestandamått. (källa)
  2. Minnesbias (minnesförvanskning, recall bias) – Felkälla vid intervjuundersökningar. Exempel: i en undersökning av samband mellan läkemedel och missbildningar intervjuar man kvinnor angående läkemedel de använt under graviditet. Kvinnor som fött barn med missbildning har övervägt tänkbara orsaker och har därför större möjlighet att komma ihåg läkemedel de tagit än vad som är fallet med övriga kvinnor. (källa)
  3. Sysslesättningsgraden i Sverige undersöks av Statistiska centralbyrån genom intervjuundersökningar varje månad. Personer räknas som sysselsatta om de har jobbat minst en timme under den undersökta veckan, men det är ovanligt att sysselsatta personer bara har arbetat en timme på en vecka. För att mäta sysselsättningsgraden i Sverige inkluderas alla personer mellan 15 och 74 år. Detta underlättar jämförelser med andra länder, eftersom det är en internationell definition av arbetsför ålder. Mellan åren 2001 och 2017 har sysselsättningsgraden för dessa personer varierat mellan 63 till 68 procent. År 2016 hade Sverige EU:s högsta sysselsättningsgrad. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.