Invandrarfråga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder invandrarfråga, varianter, uttal och böjningar av invandrarfråga

Invandrarfråga synonym, annat ord för invandrarfråga, vad betyder invandrarfråga, förklaring, uttal och böjningar av invandrarfråga.

Vad betyder och hur uttalas invandrarfråga

Invandrarfråga uttalas in|vandr|ar|fråga och är ett substantiv.

Ordformer av invandrarfråga

Singular

invandrarfråga
obestämd grundform
invandrarfrågas
obestämd genitiv
invandrarfrågan
bestämd grundform
invandrarfrågans
bestämd genitiv

Plural

invandrarfrågor
obestämd grundform
invandrarfrågors
obestämd genitiv
invandrarfrågorna
bestämd grundform
invandrarfrågornas
bestämd genitiv

Invandrarfråga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet invandrarfråga

  1. Invandrare i Sverige var en vandringsutställning som producerades i två versioner av den statliga myndigheten Riksutställningar, i samarbete med Arbetsgruppen för invandrarfrågor. Den handlade om de problem som mötte de nya svenskarna i slutet på 1960-talet i Sverige, och vad som skulle kunna göras för att lösa dem. Den stora utställningen besökte 35 orter i Sverige 1968 till 1970. (källa)
  2. Birgit Irma Gunborg Friggebo, under en tid Friggebo Rydberg, född 25 december 1941 i Falköping, är en svensk politiker (folkpartist). Hon var biträdande bostadsminister 1976–1978, bostadsminister 1978–1982 och 1991 samt kulturminister 1991–1994, med ansvar även för invandrarfrågor och 1991–1993 dessutom för jämställdhet. Hon är kanske mest känd för den så kallade friggeboden. (källa)
  3. Vad är kultur? (text i UHÄ-rapporten Vårdutbildningarna och internationaliseringen – invandrarfrågornas roll i utbildningen) (Universitets- och högskoleämbetet 1984). (källa)
  4. Europa och invandrarfrågan, Utrikespolitiska Institutet Stockholm (1972). (källa)
  5. Sjöbo blev omskrivet i slutet på 1980-talet för att man höll en folkomröstning om flyktingmottagning, där nej-sidan vann. Ledande politiker bakom folkomröstningen var Sven-Olle Olsson, som bildat sitt eget parti Sjöbopartiet efter att han blivit utesluten ur Centerpartiet. Efter kommunvalet 1998 hade kommunstyrelsen majoritet för en ny politik i frågan. Man ansåg resultatet av folkomröstningen 1988 som föråldrat, och 2001 skrev kommunen slutligen avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande på 25 personer årligen. Parkteatern i Stockholm spelade en pjäs med namnet "Senor Sjöbo" som anspelade på invandrarfrågan. (källa)
  6. Carlzon, som var socialdemokrat, förespråkade kvinnliga präster, var aktivist när det gällde freds- och invandrarfrågor och sågs i olika demonstrationståg. Han mottog både uppskattning och kritik för sitt stöd till homosexuella och de gudstjänster i samband med Prideveckan som han anordnade. Av biskopsmötet, de svenska biskoparnas samtals- och samarbetsforum, fick Carlzon uppdraget att företräda Svenska kyrkan i relation till kyrkorna i öststaterna. Uppgiften innebar åtskilliga möten med kyrkoledare i de ortodoxa kyrkorna. (källa)
  7. Statens invandrarverk bildades den 1 juli 1969, då tre verksamheter slogs samman till en, tillståndsfrågorna från dåvarande Utlänningskommissionen, medborgarskapsfrågorna från Justitiedepartementet och vad som då kallades anpassningsfrågor från Arbetsgruppen för invandrarfrågor på Inrikesdepartementet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.