Vad betyder och hur uttalas jämställdhetsprogram
Jämställdhetsprogram uttalas jäm|ställd|hets|pro|gram.
Ordformer och varianter av jämställdhetsprogram
Singular
- jämställdhetsprogram
- obestämd grundform
- jämställdhetsprograms
- obestämd genitiv
- jämställdhetsprogrammet
- bestämd grundform
- jämställdhetsprogrammets
- bestämd genitiv
Plural
- jämställdhetsprogram
- obestämd grundform
- jämställdhetsprograms
- obestämd genitiv
- jämställdhetsprogrammen
- bestämd grundform
- jämställdhetsprogrammens
- bestämd genitiv
Jämställdhetsprogram är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet jämställdhetsprogram
2005 Bollnäs Kulturskola. Juryns motivering: "För bredd och medvetenhet. Bollnäs kulturskola har utvecklats till en skola med framför allt stor musikverksamhet av hög kvalitet och med betydande omfattning, inte minst på de akustiska instrumenten. Den ligger även i framkant med nyskapande projekt och idéer. Exempelvis har man ett väl genomtänkt jämställdhetsprogram i vilket man uppmuntrar till genusutjämnande vid elevernas instrumentval, samt ett försök med utbildning i ensembleledning. Skolan är väl integrerad i och har ett starkt stöd av Bollnäs kommun, och utöver detta ett utvecklande samarbete med grannkommunerna och med regionen.".
Ett tydligt drag i hennes karriär har varit det akademiska ledarskapet. Från januari 1997 till augusti 1998 var hon parallellt med sin forskning och sitt föreståndarskap för forskningscentret NIMED även projektledare för ett universitetsinternt jämställdhetsprogram benämnt "Kvinnor Kan". Projektet blev en föregångare till SUHF:s ledarutvecklingsprogram för kvinnliga forskare, där Hass ledde den lokala arbetsgruppen i Linköping.
När Ingrid Bruce tillträdde förbundsordförandeposten fick hon frågan varför inte CF hade något jämställdhetsprogram, var det inte dags att utveckla ett sådant. Hon var dock inte intresserad av att formulera dokument för skrivbordslådan utan var inriktad på praktisk handling. Som ett resultat av detta bildade hon Sveriges första nätverk för kvinnliga civilingenjörer i Stockholm 1986, där kvinnor i yrket kunde utbyta erfarenheter.