Kameralins Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kameralins, varianter, uttal och böjningar av kameralins

Kameralins synonym, annat ord för kameralins, vad betyder kameralins, förklaring, uttal och böjningar av kameralins.

Vad betyder och hur uttalas kameralins

Kameralins uttalas kamera|lins och är ett substantiv.

Ordformer av kameralins

Singular

kameralins
obestämd grundform
kameralins
obestämd genitiv
kameralinsen
bestämd grundform
kameralinsens
bestämd genitiv

Plural

kameralinser
obestämd grundform
kameralinsers
obestämd genitiv
kameralinserna
bestämd grundform
kameralinsernas
bestämd genitiv

Kameralins är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kameralins

  1. Rismjöl består av nästan ren stärkelse, utan allergener, så det används bland annat i ansiktspuder och till produkter för spädbarn. Det låga fiberinnehållet gör att rismjölet även är användbart för att polera kameralinser och fina juveler. (källa)
  2. Karl Lärka skaffade sin första lådkamera när han gick på folkhögskola. Senare övergick han till en amerikansk kamera för större format som han fick köpa av en handelsman som tänkt använda den till att fotografera tjuvar i sin affär på Sollerön. Han laborerade tidigt med egna blandningar av magnesium och kaliumpermanganat för blixtljus och gjorde "omvända" förstoringar innan förstoringsapparaterna kom, genom att belysa fotopappret genom kameralinsen. När han sedan fick tillgång till förstoringsapparatur kopierade Lärka över bilder till finkornig specialfilm för att kunna visa bilder i sin skioptikonapparat (en föregångare till diaprojektorn) på sina föreläsningar. (källa)
  3. Ett objektiv (kameralins) är en optisk lins eller sammansättning av linser som används i en kamera för att skapa bilder av objekt, antingen på fotografisk film eller på andra medier som kan lagra en bild kemiskt eller elektroniskt. Ljusmängden som når det ljuskänsliga mediet bestäms genom en kombination av exponeringstid och bländaröppning. Hur mycket ljus som erfordras för att avbilda objektet bestäms av mediets känslighet och ljusförhållandet vid objektet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.