Kasta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kasta, varianter, uttal och böjningar av kasta

Kasta synonym, annat ord för kasta, vad betyder kasta, förklaring, uttal och böjningar av kasta.

Synonymer till kasta

Vad betyder och hur uttalas kasta

Kasta uttalas kasta och är ett verb -de.

Kasta betyder:

Ordformer av kasta

Aktiv

kasta
infinitiv
kastar
presens
kastade
preteritum
kastat
supinum
kastande
presens particip
kasta
imperativ

Passiv

kastas
infinitiv
kastas
presens
kastades
preteritum
kastats
supinum

Perfekt particip

kastad en
~ + subst.
kastat ett
~ + subst.
kastade den/det/de
~ + subst.

Kasta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Kasta på Engelska

  • cast, throw - throw a stone (stones)
  • discard, throw away - I have thrown away my old shoes

Hur används ordet kasta

  1. Om bommen kommer åt att fritt svänga över från den ena sidan till den andra kan den få hög fart och i värsta fall orsaka skallskador, kasta besättning överbord, slita loss den lösta bardunen ifall den är på fel sida av bommen, slita av ett vant, bryta masten eller till och med trycka ner fören under vattenytan och därigenom orsaka kantring. (källa)
  2. Glima (isländska: glíma) är en nordisk form av brottning med anor från vikingatiden som i sin mest kända variant endast har överlevt i obruten tradition på Island. Brottningsformen fanns också i Sverige hos allmogebefolkningen och kallades då bl.a. för Lösatagsglima, Byxtag eller Ryggkast, men dog ut i början av 1900-talet. Glima var således en uppvisningssport i Olympiska sommarspelen 1912 i Stockholm. I dagens isländska glima håller kämparna hela tiden i varandras bälten och försöker kasta den andre till marken medelst lyft, kast och skrevstörtningar. För att möjliggöra grepp såsom i äldre tiders löst sittande kläder bär utövarna nuförtiden ett så kallat glima-bälte med remmar om bägge låren. (källa)
  3. Du kan kasta det över gården, Du kan kasta det ner i brunnen och över en flygande svala, men ändå behålla det. (källa)
  4. I svensk folktro trodde man att man drabbades av hicka när man hade blivit förtalad av någon. Gissade man vem det var skulle hickan gå över. Ett annat sätt att bli kvitt hickan var att säga: "Kyss mig i ändan!" En tredje behandling i folktron var att dricka tre klunkar vatten och för varje klunk kasta en blick under kärlets botten. Den som ville hjälpa till med att bota den som hickade kunde skrämma eller förarga vederbörande. Om en svårt sjuk person började hicka ansågs det vara ett varsel om död. (källa)
  5. Fattiga människor, som inte hade råd att skaffa sköld, kunde inte tjäna som hopliter, utan blev spjutkastare, bågskyttar eller slungkastare. Dessa var mycket snabbare än hopliter och var mycket användbara vid förföljelse eftersom hopliten var tvungen att kasta sin sköld för att komma undan. Tungt rytteri existerade inte i den grekiska krigföringen. Det var Persien och senare Makedonien som hade rytteri som ett viktigt vapenslag i sin krigsmaskin. (källa)
  6. I närheten av trappan finns en lucka, där man kan kasta ner dagens högiva direkt på fodergången framför båsen. (källa)
  7. För att använda magi behövs oftast en trollstav. Den magin som är okontrollerbar, ofta hos barn, brukar inte behöva trollstav men för att kasta bra trollformler behövs en trollstav. Det finns dock väldigt duktiga häxor och trollkarlar som kan kasta trollformler utan att använda en trollstav. Trollstaven är unik för varje häxa eller trollkarl och magin är bäst när man använder sin egen trollstav. (källa)
  8. Kastaren får inte röra bollen själv efter inkastet innan en annan spelare vidrört den. Spelaren kan dock kasta bollen till sin egen målvakt, denne får däremot inte ta upp bollen med händerna, bakåtspel. Inkast räknas inte som en fast situation enligt Uefa och Fifa. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.