Kokettera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kokettera, varianter, uttal och böjningar av kokettera

Kokettera synonym, annat ord för kokettera, vad betyder kokettera, förklaring, uttal och böjningar av kokettera.

Vad betyder och hur uttalas kokettera

Kokettera uttalas kok|ett|era och är ett verb -de.

Kokettera betyder:

Ordformer av kokettera

Aktiv

kokettera
infinitiv
koketterar
presens
koketterade
preteritum
koketterat
supinum
koketterande
presens particip
kokettera
imperativ

Passiv

koketteras
infinitiv
koketteras
presens
koketterades
preteritum
koketterats
supinum

Kokettera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet kokettera

  1. Preciositetens betydelse för feminismens historia är sällan omtalad. De har oftare i stället förknippats med skapandet av den borgerliga identiteten i Europa. Deras intressesfär inbegrep språknormer och uppförandekoder, vilka genom deras alsters enorma popularitet, spreds till borgerskapet som efterhärmade dessa aristokratiska celebriteter. Dit hör bruket av eufemismer för ord och fenomen som de fann låga och onämnbara, författandet av tillfällighetspoesi till födelsedagar, dödsfall och bemärkelsedagar, etikettsregler för hur män och kvinnor skulle umgås, neologismer, med mera. Preciositeten var uttalat elitistisk, och tog bestämt avstånd från allt lågt och obildat, genom att med raffinerade uttryck upprätta oöverstigliga hinder mellan sig och plebejerna. I och med att deras alster översattes till andra språk, bildades sålunda det borgerliga runt om i Europa, på preciositetens grund. Som litterär stil blev preciös därmed ett internationellt begrepp. Allt medan tidens smak ändrades kom detta ord att stå för det överdrivet graciösa, svulstiga, tillgjorda, förljugna, koketterande, och onaturliga. Deras verk läses praktiskt taget aldrig numera, ens av litteraturhistoriker, eftersom de är ofantligt långa, de Scudéry har skrivit en av världshistoriens längsta romaner (10 band), men skrev därtill flera andra romaner som var nästan lika långa. Alstren har också kritiserats för mångordighet och brist på pregnans. (källa)
  2. Montaigne bestämde sig tidigt för att vara sig själv och enbart sig själv i sina anteckningar om livet. Han skydde och föraktade allt prål med falska fjädrar, och skämdes inte alls för att öppenhjärtigt berätta om sina egna svagheter - liksom han inte heller skämdes att berätta om sina förtjänster. Han hade ett glupskt och aldrig sinande intresse för andra människor och historiska personligheter, vars liv och åsikter han gärna jämförde med sina egna. Fast han koketterade med att han var alldeles olärd, visar hans uppsatser att han i själva verket var beläst. Att Montaigne ständigt fascinerades av människans alla under och underligheter betyder alls inte att han övergav sin kristna tro. Tvärtom, när han talade om Jesu lära och frälsardöd övertygas man alltid av allvaret och uppriktigheten i hans ord. (källa)
  3. Sundberg var son till hattmakaren Sven Sundberg och Sara Katarina Lund. Han menade själv att det skulle vara att kokettera att tala om barndomen som små omständigheter. Han blev student vid Uppsala universitet 18 år gammal och filosofie kandidat där 1841. Året efter, 1842, blev han filosofie doktor och teologie kandidat och docent i symbolik och kyrkohistoria 1845 och docent i teologiska prenotioner 1846. Han prästvigdes 1845. Senare blev han juris hedersdoktor vid Köpenhamns universitet 1879. Den akademiska banan inleddes med att han blev adjunkt i teologi vid Lunds universitet 1849 och åren 1852–1856 professor i dogmatik och moralteologi. År 1856–1864 var han professor i kyrkohistoria och symbolik vid universitetet. År 1861 utnämndes han till domprost i Lund innan han 1864 utsågs till biskop i Karlstads stift. Den sistnämnda positionen gjorde honom till självskriven ledamot i prästeståndet vid den sista ståndsriksdagen 1865/66). Detta ämbete innehade han till 1870 då han blev ärkebiskop och prokansler vid Uppsala universitet. År 1873 ledde han Konung Oscar II:s kröning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.