Kolångare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kolångare, varianter, uttal och böjningar av kolångare

Kolångare synonym, annat ord för kolångare, vad betyder kolångare, förklaring, uttal och böjningar av kolångare.

Vad betyder och hur uttalas kolångare

Kolångare uttalas kol|ång|are och är ett substantiv.

Ordformer av kolångare

Singular

kolångare
obestämd grundform
kolångares
obestämd genitiv
kolångaren
bestämd grundform
kolångarens
bestämd genitiv

Plural

kolångare
obestämd grundform
kolångares
obestämd genitiv
kolångarna
bestämd grundform
kolångarnas
bestämd genitiv

Kolångare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kolångare

  1. Östersjön är ett mindre känt slagfält i Krimkriget. Populariseringen av de övriga händelserna har förpassat detta slagfälts betydelse till skuggan, trots dess närhet till den ryska huvudstaden Sankt Petersburg. Redan från början kom Östersjökampanjen in i ett dödläge. Den numerärt underlägsna ryska Östersjöflottan begränsade sina rörelser till områden nära egna befästningar. De brittiska och franska befälhavarna Charles Napier och Parseval-Deschènes ansåg att de ryska kustbefästningarna (speciellt fästningen vid Kronstadt) var för väl försvarade för att de skulle kunna anfalla dem trots att de hade samlat ihop den största flottan sedan Napoleonkrigen. De begränsade därmed sina aktioner till att blockera handelsvägarna och att utföra räder mot mindre försvarade ställen längs den finländska kusten. Trots Sveriges och Rysslands livliga protester begagnade västmakterna bland annat Fårösund som hjälpbas i Östersjön, utan att Sverige ingrep mot övermakten. Under kriget anlöptes denna hamn av inte mindre än 200 örlogsfartyg och 168 kolångare och 70 andra fartyg. (källa)
  2. Det första svenska handelsfartyget med fartygsradiostation var Göteborgsrederiet Wilson och Co:s kolångare St. Paul, som 15 december 1911 sände första telegrammet. Fartyget fick också den första koncessionen för gnistsändare som utfärdades av Kungliga Telegrafstyrelsen den 4 oktober 1912. St Paul:s anropssignal var SFA. Fartyget minsprängdes och sjönk utanför Tyne i England 2 september 1914, som första svenska fartyg att falla offer för första världskriget. Under tiden som nödmeddelandet SOS sändes ut, föll antennen ned. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.