Konsertbesök Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konsertbesök, varianter, uttal och böjningar av konsertbesök

Konsertbesök synonym, annat ord för konsertbesök, vad betyder konsertbesök, förklaring, uttal och böjningar av konsertbesök.

Vad betyder och hur uttalas konsertbesök

Konsertbesök uttalas kon|sert|be|sök och är ett substantiv.

Ordformer av konsertbesök

Singular

konsertbesök
obestämd grundform
konsertbesöks
obestämd genitiv
konsertbesöket
bestämd grundform
konsertbesökets
bestämd genitiv

Plural

konsertbesök
obestämd grundform
konsertbesöks
obestämd genitiv
konsertbesöken
bestämd grundform
konsertbesökens
bestämd genitiv

Konsertbesök är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konsertbesök

  1. Efter att ha kommit tvåa i Sveriges Radios discjockeytävling "Pop-pratarparaden" 1967, fick Grafström bland annat äran att vara konferencier på Rolling Stones tredje konsertbesök i Sverige, när de uppträdde på Idrottens Hus i Helsingborg den 25 mars samma år. Han började arbeta på Sveriges Radio i Malmö sommaren 1968 efter studentexamen vid Klippans gymnasium och genomförd militärtjänstgöring vid Älvsborgs Kustartelleriregemente (KA 4) i Göteborg. Grafström var sedan fast anställd på Sveriges Radio/Sveriges Television i Malmö under åren 1969–1994. Därefter arbetar han som frilansjournalist med eget företag. (källa)
  2. Under 1930-talet delades kvinnornas klänningar in i fem olika kategorier utifrån olika tillställningar och dess klädkod: vardagsklänning, söndagsklänning, eftermiddagsklänning, middagsklänning och galaklänning. Vardagsklänningen var det man bar till vardags och var i ett mörkt och slätt material, alternativt en kjol med tillhörande kavaj till vilken man bar en blus eller en jumper under. Klänningen eller kjolen var av kort modell och räckte precis under knäna. Den användes på arbetsplatsen, vid enkla tillställningar så som på kafferep, små vernissager samt vardagliga biograf- och restaurangbesök. Så länge tillställningen innefattade få gäster och inte innebar dans var det vanligt att bära vardagsklänningen. Söndagsklänningen var en mer arbetad modell av vardagsklänningen. Även den var i mörka färger och av kort modell, men den var av ett mer exklusivt material och användes vid tillställningar så som en större lunch, eftermiddagsmottagningar, små fester, på restaurang och konfirmationer. Ofta bar kvinnorna söndagsklänningen i samband med att männen bar kulörta kavajkostymer under till exempel en kavajskutt, det vill säga en ungdomsfest. Eftermiddagsklänningen, även kallad mellanklänningen, sträckte sig längre ner på vaderna men var inte lika lång som en aftonklänning. Klänningen var ofta i ljusare nyanser och sydd i tunnare tyg, ofta med hög krage och långa ärmar. Den kunde bäras på middagar, vid teater- och konsertbesök, på dop och tillställningar med eventuell dans. Den bars även vid begravningar med då i en svart variant. Middagsklänningen var en lång aftonklänning, ofta urringad och utan ärmar, i ljusa eller mörka färger. Under början av 1930-talet var grunden ofta enkel, med udda, nästintill absurda, detaljer. Modet samspelade mycket med den surrealistiska konsten och det var det som gav upphov till innovativa detaljer på annars enkla klädesplagg. Aftonklänningen användes på större middagar, tillställningar med dans, när männen bar smoking eller vid brist på en galaklänning. Galaklänningen var en elegant och parant långklänning som förekom i både ljusa och mörka färger och var ofta urringad och utan ärmar. Den bars vid supéer, galaföreställningar, bröllop, jubileer och stora evenemang. (källa)
  3. I arrangemanget deltar pianisten och musikledaren Lars Jönsson, uppvuxen i Sundsvall men sedan ett antal år bosatt i Tyskland. Musikveckan startade 2006 med utgångspunkt i Jönssons återkommande konsertbesök i just Stöde. (källa)
  4. France Ellegaard spelade ofta i Finland, där hon uppträdde första gången 1933, och efter det blev det många konsertbesök. Hon spelade i flera välgörenhetskonserter till förmån för Finland i samband med vinterkriget 1939–1940. År 1948 träffade hon sin blivande make Birger Carlstedt, en av Finlands första och ledande nonfigurativa målare. Paret gifte sig 1949 och France Ellegaard flyttade till sin mans konstnärslägenhet i Mattby utanför Helsingfors. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.