Konsertprogram Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konsertprogram, varianter, uttal och böjningar av konsertprogram

Konsertprogram synonym, annat ord för konsertprogram, vad betyder konsertprogram, förklaring, uttal och böjningar av konsertprogram.

Vad betyder och hur uttalas konsertprogram

Konsertprogram uttalas kon|sert|pro|gram och är ett substantiv.

Ordformer av konsertprogram

Singular

konsertprogram
obestämd grundform
konsertprograms
obestämd genitiv
konsertprogrammet
bestämd grundform
konsertprogrammets
bestämd genitiv

Plural

konsertprogram
obestämd grundform
konsertprograms
obestämd genitiv
konsertprogrammen
bestämd grundform
konsertprogrammens
bestämd genitiv

Konsertprogram är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konsertprogram

  1. Polkan verkar inte ha rönt någon större uppskattning i Wien. Den förekommer endast ett fåtal gånger i konsertprogrammen för 1860. (källa)
  2. Under tiden vid Sveriges Radio P2 införde Löndahl också möjligheten att utses till Artist in Residence och Composer in Residence, vilka innebar specialutformade tvååriga engagemang för de utvalda artisterna och tonsättarna. Däri innefattades bl.a. studioinspelningar, framträdanden vid offentliga konserter, beställningsverk och medverkan i radioprogram. Som VD för Helsingborgs Symfoniorkester utformade Löndahl också ett tvåårigt mentorskap för yngre framstående dirigenter samt verkade för att engagera en högre andel framstående svenska dirigenter och solister till konserterna, liksom en högre andel svensk musik i konsertprogrammen. (källa)
  3. Vid namngivning av klassiska musikverk, exempelvis på svenska skivkonvolut och i konsertprogram, har man börjat använda tonartsbeteckningarna H och B♭ eller Bess. Bachs mässa i h-moll har således inte bytt namn till Mässa i b-moll, men man skriver ofta Pianosonat i B♭-dur eller Bess-dur istället för Pianosonat i B-dur. (källa)
  4. De första konserterna gavs 1990 tillsammans med jazzlegenden Bengt Hallberg. Sedan dess har kören presenterat ett större konsertprogram årligen. Jan-Ivar Blixt ledde kören från starten 1990 till hösten 2010. Sedan våren 2011 är Fredrik Berglund körens konstnärlige ledare och dirigent. Kören har under de senaste åren samarbetat med flera artister från svenska musikscenen som Sofia Karlsson, Moto Boy, Martin Hederos och Stefan Ljungqvist. (källa)
  5. The Fine Arts Concert Hall ligger på universitetets campus och har ett omfattande konsertprogram. (källa)
  6. Gullan Bornemark har alltsedan 1966 gjort omfattande skolturnéer, först i Rikskonserters och senare i egen regi. Under 1970- och 1980-talen turnerade hon även över hela Norge i Rikskonsertenes regi, med de egna visorna översatta till norska, utgivna i Oslo. Sedan 1980-talet och framåt har hon framträtt landet runt med egna konsertprogram av skilda slag, bland annat Alice och Lina – om Alice Tegnér och Lina Sandell – tillsammans med dottern Eva, visprogram med sonen Sven och kyrkokonserter med sonen Dan samt många konserter på egen hand. Tillsammans med Dan Bornemark har hon även fortsatt arbetet med musik för barn och nya kompositioner. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.