Korrespondenskurs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder korrespondenskurs, varianter, uttal och böjningar av korrespondenskurs

Korrespondenskurs synonym, annat ord för korrespondenskurs, vad betyder korrespondenskurs, förklaring, uttal och böjningar av korrespondenskurs.

Vad betyder och hur uttalas korrespondenskurs

Korrespondenskurs uttalas kor|re|spond|ens|kurs och är ett substantiv.

Ordformer av korrespondenskurs

Singular

korrespondenskurs
obestämd grundform
korrespondenskurs
obestämd genitiv
korrespondenskursen
bestämd grundform
korrespondenskursens
bestämd genitiv

Plural

korrespondenskurser
obestämd grundform
korrespondenskursers
obestämd genitiv
korrespondenskurserna
bestämd grundform
korrespondenskursernas
bestämd genitiv

Korrespondenskurs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet korrespondenskurs

  1. Dagens utbildningar och examen inrättades i början av 1990-talet. Dessförinnan fanns den lägre kantors- och organistexamen som man kunde avlägga efter blott en sommarkurs, emellertid fordrades även att man därtill genomgått en kurs i pedagogik (som kunde vara anordnad som korrespondenskurs) för att vara behörig att anställas som kantor i Svenska kyrkan, något som mången församling inte lade någon större vikt vid. På Stora Sköndals institut (numera Ersta-Sköndals högskola) fanns dock en utbildning för kyrkokantorsexamen som mer motsvarar dagens utbildning. (källa)
  2. Korrespondensundervisning är en äldre form av distansundervisning. I en korrespondenskurs, även kallad brevkurs, fick deltagarna sina studieuppgifter via brev, som återsändes och rättades efter elevens genomgång. Framträdande aktörer var Hermods Korrespondensinstitut (grundat 1898), Noréns Korrespondensinstitut (förkortat NKI och grundat 1910, senare Nordiska korrespondensinstitutet, NKI-skolan), båda med säte i Malmö, samt Brevskolan (grundad 1919 och ägd av de svenska folkrörelserna). Språk, teknik och konst var vanliga ämnen. Eget initiativ och förmåga till självstudier var grundpelare i denna utbildningsform. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.