Korv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder korv, varianter, uttal och böjningar av korv

Korv synonym, annat ord för korv, vad betyder korv, förklaring, uttal och böjningar av korv.

Synonym till korv

Vad betyder och hur uttalas korv

Korv uttalas korv och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av korv

Singular

korv
obestämd grundform
korvs
obestämd genitiv
korven
bestämd grundform
korvens
bestämd genitiv

Plural

korvar
obestämd grundform
korvars
obestämd genitiv
korvarna
bestämd grundform
korvarnas
bestämd genitiv

Korv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Korv på Engelska

  • sausage - slice of sausage

Hur används ordet korv

  1. Grillkorv är en typ av korv som är avsedd att grillas eller stekas. Den serveras ofta i korvbröd med exempelvis ketchup, senap och eventuellt stekt lök och bostongurka. Grillkorv kan ingå i matsäcken vid utflykter, där den ibland grillas över öppen eld. Även brödet kan grillas lätt. (källa)
  2. Grillspett är en spetsig stång som används för att trä upp matbitar på i samband med grillning. Grillspettet kan antingen användas enbart i själva matlagningen, eller så serveras den grillade maten på sitt grillspett och blir en maträtt i sig själv. I det senare fallet innehåller spettet ofta flera olika ingredienser. Exempel på mat som kan finnas på ett grillspett är bitar av nötkött, fläskkött, korv, kyckling, lök, majskolvar, paprika, med mera. (källa)
  3. Grynkorv är en västgötsk tjock orökt korv som består av fläskkött, korngryn, och kryddor. Ibland blandas även nötkött eller potatis in. Grynkorv ingår i gruppen svenska orökta korvar, som även innefattar fläskkorv, köttkorv, stångkorv och värmlandskorv, vilken den är nära besläktad med. Eftersom de äråkorvar är hållbarheten begränsad. (källa)
  4. Det har utvecklats många varianter av maträtten, där man lägger något annat än hamburgare mellan bröden. Fiskburgare innehåller istället panerad fiskfilé, kycklingburgare innehåller panerad kycklingfilé, parisare eller korvburgare innehåller en korvskiva och vegoburgare en vegetarisk biff av till exempel sojaprotein, quorn eller grönsaker. (källa)
  5. I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar som exempelvis medvurst och prickig korv. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika. Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats. (källa)
  6. Isterband är en lättrökt, "grovkornig" korv, ofta med syrlig smak som kommer från syrning av mjölksyrebakterier. Många av de isterband som säljs i livsmedelsbutikerna är numera dock inte syrade på detta sätt utan innehåller istället någon tillsatt syra (exempelvis citronsyra). Isterband innehåller bland annat fläskkött, korngryn och potatis. Kötthalten varierar från 25–60 %. Den förekommer i det svenska köket i olika varianter, bland annat som småländska isterband, och serveras stekt med exempelvis dillstuvad potatis och inlagda rödbetor. Isterband var förr i tiden, främst i södra Sverige, mycket populärt på julbord och smörgåsbord och förekommer än idag på julbordet. Västgötska isterband är mer eller mindre syrliga och ofta hårdare rökta än de småländska. Variationerna är dock stora, både för torkade och rökta isterband, vad gäller syrlighet, fetthalt/kötthalt och sälta. (källa)
  7. Riset blandas tillsammans med grönsaker och kött, och kryddas med den så kallade "heliga treenigheten" i cajunköket, lök, mild grön paprika, och selleri. Köttet kan vara rökt korv (andouille), kyckling, skinka, skaldjur (till exempel räkor eller langust). Tabascosås används ofta för att ge rätten den kryddiga och något sura smaken. (källa)
  8. Fläskkorv är i det svenska köket en tjock orökt korv beredd av fläskkött som köttråvara. I korven ingår dessutom grisfett, ibland nötkött, potatismjöl, lök, kryddor och vatten. Köttandelen är cirka 50%. Traditionellt säljs den rå, men numera finns den även färdigkokt och som då endast behöver värmas. Det kan betraktas som svensk husmanskost, serveras ofta med rotmos och är även vanlig på julbordet. Andra namn på denna form av korv är julkorv och i Skåne kokekorv, benämningar som också kan avse olika varianter av fläskkorven. (källa)
  9. Kallskuret är kött och charkvaror som serveras kallt, ofta i skivor på smörgås (det vill säga som smörgåsmat). Kallskuret kan även utgöra basen i en middag som till exempel rostbiff med potatissallad. I Tyskland äts ofta kallskuren skinka och korv, till exempel salami, som tilltugg till öl eller vitt vin. I Sverige är julskinka och tjälknöl typiska rätter som äts kallskurna. (källa)
  10. Färgämnet får sin röda färg från karminsyra (C22H20O13, E-nummer E120) som förekommer naturligt i koschenillsköldlöss (Dactylopius coccus) och framställs genom att lushonor torkas och krossas. Det används i växtfärgning med traditionella metoder samt i godis, läskedrycker, smink, färgprodukter, korv med mera. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.