Krigskonjunktur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krigskonjunktur, varianter, uttal och böjningar av krigskonjunktur

Krigskonjunktur synonym, annat ord för krigskonjunktur, vad betyder krigskonjunktur, förklaring, uttal och böjningar av krigskonjunktur.

Vad betyder och hur uttalas krigskonjunktur

Krigskonjunktur uttalas krigs|kon|junkt|ur och är ett substantiv.

Ordformer av krigskonjunktur

Singular

krigskonjunktur
obestämd grundform
krigskonjunkturs
obestämd genitiv
krigskonjunkturen
bestämd grundform
krigskonjunkturens
bestämd genitiv

Plural

krigskonjunkturer
obestämd grundform
krigskonjunkturers
obestämd genitiv
krigskonjunkturerna
bestämd grundform
krigskonjunkturernas
bestämd genitiv

Krigskonjunktur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krigskonjunktur

  1. År 1911 utlystes en arkitekttävling för den nya monumentala ordensbyggnaden som skulle bilda fond till Tegnérgatan. Tävlingen omfattade förutom själva huvudbyggnaden även förslag om byggnadssätt för de angränsande kvarteren. Georg A. Nilsson vann tävlingen med ett vasaborg-inspirerat förslag. Realiserandet kom dock att gå till Isak Gustaf Clason, som var prisdomare i tävlingen. Bygget påbörjades 1914 men försenades i och med krigskonjunkturen och avslutades inte förrän 1927. (källa)
  2. 1911 utlystes en arkitekttävling för den monumentala ordensbyggnaden som skulle bilda fond till Tegnérgatan. Tävlingen omfattade förutom själva huvudbyggnaden även förslag om byggnadssätt för de angränsande kvarteren. Georg A. Nilsson vann tävlingen med ett vasaborg-inspirerat förslag.Realiserandet kom dock att gå till Isak Gustaf Clason, som var ledamot i prisnämnden. Bygget påbörjades 1914 men försenades i och med krigskonjunkturen och avslutades inte förrän 1927. (källa)
  3. Lenman blev förmögen framför allt på sin salt- och spannmålshandel i kombination med krigskonjunkturerna. Han hade affärsförbindelser med bl.a. Konstantinopel, Alexandria och Tripolis. Lenman mottog via sitt repslageri också stora beställningar av amiralitetet på segel och flaggdukar och blev ensamleverantör av tågvirke till flottan. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.