Kulturlämning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kulturlämning, varianter, uttal och böjningar av kulturlämning

Kulturlämning synonym, annat ord för kulturlämning, vad betyder kulturlämning, förklaring, uttal och böjningar av kulturlämning.

Vad betyder och hur uttalas kulturlämning

Kulturlämning uttalas kult|ur|lämn|ing och är ett substantiv.

Ordformer av kulturlämning

Singular

kulturlämning
obestämd grundform
kulturlämnings
obestämd genitiv
kulturlämningen
bestämd grundform
kulturlämningens
bestämd genitiv

Plural

kulturlämningar
obestämd grundform
kulturlämningars
obestämd genitiv
kulturlämningarna
bestämd grundform
kulturlämningarnas
bestämd genitiv

Kulturlämning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kulturlämning

  1. Mer specifikt avses med fruktträd inom hortikultur sådana träd som bär sådan ätlig frukt som äts av människor, så som äpple-, päron-, plommon- och körsbärsträd. Fruktträd odlas i många trädgårdar och i fruktodlingar. Förvildade fruktträd som förekommer spritt i landskapet är inte sällan en sorts kulturlämning som indikerar att en plats en gång varit bebodd eller uppodlad. (källa)
  2. Några grottor har tack vare sitt innehåll av grottmålningar och andra kulturlämningar utsetts till Världsarv, exempel på detta är Atapuerca (karstbildning) och Altamira. Bland grottliknande bildningar kan nämnas Las Médulas i Spanien, som är resterna efter romarnas brytning av guld med hjälp av den äldre gruvbrytningstekniken Ruina Montium, även detta utsett till Världsarv. (källa)
  3. Fornlämningar och andra yngre lämningar från mänsklig verksamhet, odlingsrösen, gamla husgrunder och annat är del i kulturmiljön. Den omfattar även de kulturlämningar som finns under mark och vatten och endast är åtkomligt arkeologiskt. Ofta räknas även ortnamn som del av kulturmiljön. (källa)
  4. Området ligger i Göingeskogarna söder om Bjärnum och ägs av O D Krooks donation. Det finns många kulturlämningar i området. (källa)
  5. På udden finns en samling timrade hus som förts dit under 1900-talet från kringliggande trakter. Det finns bland annat längst ut en fäbodstuga med ladugård och mjölkbodar. Fynd har hittats från stenåldern på denna plats, bland annat en yxa (4 000-5 000 år gammal) som visar på kulturlämningar från stenåldern. (källa)
  6. Fossil åker, även fornåker, är en samlande benämning på spår från olika typer av övergivna odlingssystem i Sverige. Definitionsmässigt är det en åkermark som är varaktigt övergiven och formad genom äldre tiders brukningsmetoder. Dessa lämningar är klassade som forn- eller kulturlämningar. (källa)
  7. Ön har flera kulturlämningar som visar att människan vistats på Väderön sen tidig stenålder, bland annat finns 41 lämningar av tomtningar registrerade i Riksantikvarieämbetets fornminnesregister, flertalet klassade som fornlämningar. Idag saknar ön fastboende. (källa)
  8. Galterö har historiskt fungerat som utmarksbete för Brännöbornas får. Även på 2000-talet bedrivs fårskötsel på Brännö i kombination med fårbete hela eller delar av året på Galterö. På ön finns gott om kulturlämningar, och runt ön finns en stor mängd "tomtningar" – resta efter tillfälliga bosättningar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.