Kunskapsmål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kunskapsmål, varianter, uttal och böjningar av kunskapsmål

Kunskapsmål synonym, annat ord för kunskapsmål, vad betyder kunskapsmål, förklaring, uttal och böjningar av kunskapsmål.

Vad betyder och hur uttalas kunskapsmål

Kunskapsmål uttalas kun|skaps|mål och är ett substantiv.

Ordformer av kunskapsmål

Singular

kunskapsmål
obestämd grundform
kunskapsmåls
obestämd genitiv
kunskapsmålet
bestämd grundform
kunskapsmålets
bestämd genitiv

Plural

kunskapsmål
obestämd grundform
kunskapsmåls
obestämd genitiv
kunskapsmålen
bestämd grundform
kunskapsmålens
bestämd genitiv

Kunskapsmål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kunskapsmål

  1. Synen på fritidshemmets uppgift har varierat över tid. Från att på 1880-talet ha arbetet som fokus, till att under 1980-talet vara ett komplement till hemmet, enligt Socialstyrelsens beslut. Slutligen när socialtjänstlagen ändrades 1995 överfördes fritidshemmen till skolbarnsomsorgen då ändrades inriktningen till att fritidshemmen skulle komplettera skolan. Detta ledde till att fritidshemmen växte samman med skolan lokalmässigt, organisatoriskt och verksamhetsmässigt. Målet med detta är en gemensam syn på barns lärande och utveckling. Enligt Skollagen skall skolbarnsomsorgen utgå från varje barns behov. Barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling skall ges den omsorg som deras speciella behov kräver. När det gäller de renodlade kunskapsmålen säger LPO 94 att fritidshemmet kan bidra genom sina erfarenheter av en utforskande och laborativ och praktisk metodik. (källa)
  2. För att marknadskommunikationen skall effektiviseras krävs oftast tydliga målsättningar för själva marknadsinsatsen. Målsättningar är det företaget vill uppnå med sin marknadskommunikation. Några exempel på målsättningar är: Attitydsmål, kunskapsmål, handlingsmål med mera. (källa)
  3. I svensk grundskola underkänns betydligt större andel elever än i andra EU-länder, där det kan räcka med att ha deltagit i undervisningen för att vara behörig till gymnasiet. Underkänt betyg infördes i Sverige under 1990-talet för dem som inte uppfyller kunskapsmålen. Andelen niondeklassare som fick underkänt eller saknade betyg i minst ett grundskoleämne var 23,9 procent år 2021 i Sverige. Motsvarande siffra för EU var i genomsnitt 4,4 procent år 2018. Andelen som saknade fullständigt betyg i matematik, svenska och/eller engelska i Sverige, och därmed inte var behöriga för gymnasiestudier på nationella program, var 13,6 procent, vilket är den högsta andelen i EU. Dessutom måste eleven ha godkänt i ytterligare fem ämnen för yrkesprogram och ytterligare nio för behörighet till högskoleförberedande program. Andelen icke behöriga till gymnasiet hade en topp år 2016/17. Studier visar på ökad risk för arbetslöshet, ohälsa eller kriminalitet, och att dö i drogmissbruk eller suicid, för elever som får underkänt. Flera forskare vill därför avskaffa underkäntbetyget i Sverige. För elever med underkänt betyg erbjuds lovskola och introduktionsprogrammet till gymnasiet. (källa)
  4. Syfte: ett Knowledge Management-system har ett uttalat kunskapsmål av något slag, såsom samarbete, utbyte av god praxis eller liknande. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.