Kunskapsområde Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kunskapsområde, varianter, uttal och böjningar av kunskapsområde

Kunskapsområde synonym, annat ord för kunskapsområde, vad betyder kunskapsområde, förklaring, uttal och böjningar av kunskapsområde.

Vad betyder och hur uttalas kunskapsområde

Kunskapsområde uttalas kun|skaps|om|råde och är ett substantiv.

Ordformer av kunskapsområde

Singular

kunskapsområde
obestämd grundform
kunskapsområdes
obestämd genitiv
kunskapsområdet
bestämd grundform
kunskapsområdets
bestämd genitiv

Plural

kunskapsområden
obestämd grundform
kunskapsområdens
obestämd genitiv
kunskapsområdena
bestämd grundform
kunskapsområdenas
bestämd genitiv

Kunskapsområde är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kunskapsområde på Engelska

  • knowledge area

Hur används ordet kunskapsområde

  1. En lekman (lekfolk) (av grekiskans laikos "som tillhör folket") avser en inom kunskapsområdet oskolad person, ungefär synonymt med amatör. Särskilt inom juridik används ordet om icke-juridikutbildade personer (till exempel nämndemän). Ursprungligen syftade det på en person inom den kristna gemenskapen som inte hörde till prästerskapet. (källa)
  2. Den som vill erhålla bevis som specialistläkare i medicinsk radiologi måste genomgå utbildning i form av specialiseringstjänstgöring enligt Socialstyrelsens förordning. Kunskapsområdet är brett då det spänner över flera områden såsom. (källa)
  3. Den svenska beteckningen för det socialmedicinska kunskapsområdet var fram till början av 1900-talet statsmedicin, och området omfattade då även hygien. 1923 bytte Svenska läkaresällskapets sektion för statsmedicin namn till socialmedicin, och 1924 började Socialmedicinsk tidskrift. Uppdelningen av den tidigare statsmedicinen i socialmedicin och hygien inom läkarutbildningen genomfördes först efter att 1948 års läkarutbildningskommitté hade föreslagit detta. (källa)
  4. Precis som det finns en omfattande teoribildning och metodapparat när det gäller att utforma effektiva industriella produktionssystem, så finns det också en omfattande kunskapsbas när det gäller hur man skapar, planerar, genomför och levererar projekt. Även om ansatser till en särskild lära om projektstyrning fanns redan under 1900-talets första hälft, så var det först i och med andra världskrigets rustningar som man började se tillfälliga engångsuppgifter som ett avgränsat kunskapsområde. Genombrottet för projektstyrning kom i och med det så kallade Polaris-projektet under senare hälften av 1950-talet, då den amerikanska flottan genom användande av modern operationsanalys lyckades förkorta utvecklingstiden för ett missilsystem med flera år. Efter detta blev metoderna för projektstyrning oerhört populära även inom civila samhällssektorer, och projektet som organisationsform blev allt vanligare i västvärlden. (källa)
  5. Till handledare i Gymnasiearbetet väljer eleven ut en sakkunnig lärare på skolan som tros kunna stötta eleven genom arbetsprocessen i det kunskapsområde eleven valt. Annars kan en medbedömare utifrån tas in som hjälper handledaren att bedöma arbetet. Handledaren skall även finnas som stöd under arbetets gång och kan hjälpa till med tips och vägledning för att uppnå resultat, och handledaren hjälper även till med att formulera ämnesvalet så att eleverna inte tar på sig en för stor eller för liten uppgift. (källa)
  6. Aristoteles härleder upptäckten av retoriken till två personer, Korax och Tisias. Enligt historien hade demokratins upprättande på Sicilien under 400-talet f.Kr. resulterat i en livlig debatt gällande vem som ägde vad, framför allt i markfrågor, vilket gav grogrund för talekonstens roll: folk behövde lära sig tala för sin sak. Platon uttryckte ogillande över retoriken, i dialogen Gorgias, men presenterade sedan en mer nyanserad bild av retoriken i Faidros. Därigenom blev retoriken det första klart avgränsade kunskapsområde som var föremål för skriftlig systematisering och vetenskaplig analys. Retoriken uppfanns sålunda inte, utan upptäcktes, och några av de äldsta bevarade texterna som beskriver denna grundläggande systematisering är av Aristoteles hand. Bland andra kända läroboksförfattare i ämnet bör nämnas Cicero, Isokrates och Quintilianus, alla tre verksamma under antiken, samt Vossius. (källa)
  7. Pedagogisk retorik är ett kunskapsområde där didaktik och retorik förenas. Ämnet anknyter till läraryrket och konsten att väcka intresse samt förståelse hos de studerande. Vidare berör ämnet förmågan att skapa en trygg lärmiljö och ett öppet samtalsklimat. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.