Kursavgift Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kursavgift, varianter, uttal och böjningar av kursavgift

Kursavgift synonym, annat ord för kursavgift, vad betyder kursavgift, förklaring, uttal och böjningar av kursavgift.

Vad betyder och hur uttalas kursavgift

Kursavgift uttalas kurs|av|gift och är ett substantiv.

Ordformer av kursavgift

Singular

kursavgift
obestämd grundform
kursavgifts
obestämd genitiv
kursavgiften
bestämd grundform
kursavgiftens
bestämd genitiv

Plural

kursavgifter
obestämd grundform
kursavgifters
obestämd genitiv
kursavgifterna
bestämd grundform
kursavgifternas
bestämd genitiv

Kursavgift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kursavgift

  1. Det stora flertalet medborgarinstitut drivs av kommunerna, på 1960-1970-talet grundades 150 nya kommunala institut i Finland och då kompletterades också namnet i lagtexten namnet arbetarinstitut med namnet medborgarinstitut. Medborgarinstituten uppbär statsandel, från och med 1962 utgör statsbidraget cirka 57 % av utgifterna. Resten av utgifterna finansieras via deltagarnas kursavgifter, kommunal finansiering och via tidsbunden projektfinansiering för olika ändamål. (källa)
  2. Idag finns det ingen godkänd akademisk högskoleutbildning till kiropraktor i Sverige. Kiropraktorer har sedan 1983 utbildats vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Kiropraktorbildningen är inte reglerad i högskoleförordningen men är underställd Högskoleverkets tillsyn, och har vid granskning av Högskoleverket befunnits inte uppfylla kraven på högskolemässighet. Utbildningen ger inga akademiska poäng och är inte godkänd av CCE. Studenterna på skolan får statliga studiemedel samt CSN:s merkostnadslån för kursavgiften. Utbildningen omfattar fem års heltidsstudier inklusive allmäntjänstgöring. Därefter kan kiropraktorn ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Legitimationen gör att den svenska utbildningen anses internationellt godkänd, så till vida att dess medlemmar kan arbeta i de övriga nordiska länderna, det internordiska samarbetet samt i de länder som saknar lagstiftning gällande kiropraktorer. Kiropraktorer som är utbildade i Sverige är anslutna till branschorganisationen Kiropraktiska Föreningen i Sverige, KFS]. KFS har cirka 350 praktiserande medlemmar. (källa)
  3. På kurs med Kurt är egentligen en historia om vänskap och solidaritet. Kurts ständige och ende kursdeltagare är Nisse. Han får lära sig allt Kurt vet om till exempel matlagning, tvättmaskiner, vinna vänner för livet, svampplockning och tapetsering. Kurserna går dock inte så bra, utan slutar för det mesta i katastrof, men Nisse anser trots det att han har lärt sig något nytt. Varje avsnitt slutar med att Kurt får sin kursavgift och för pengarna vill han köpa den runda båten med det randiga kapellet hos "Alves bil och båt". Men Alve är en skurk och höjer varje gång priset. Därför måste Kurt ordna fler och fler kurser. (källa)
  4. Leitz var anställd som ritare vid Antikvitetskollegiet 1670–1683. Han började sin karriär som myntritare och övergick till att avbilda talrika kyrkor, epitafier, vapen och runstenar under Johan Hadorps inventeringsresa från Gävle till Väster- och Östergötland 1672–1673. Därefter fortsatte han med att avbilda historiska föremål från Uppland. Antikvitetskollegiet gav honom många varningar på grund av oflit innan han definitivt avskedades 1683. Magnus Gabriel De la Gardie utnämnde honom till ritmästare utan lön vid Uppsala universitet 1683 och den enda inkomsten från det arbetet blev elevernas kursavgift. Det finns inga spår från Leitz tid som ritmästare men han var troligen delaktig i Olof Rudbecks stora bokverk. Bland hans andra arbeten märks bildsviten Ritade kyrkor i Wadstena län som ingår i Kungliga bibliotekets samling och teckningar av kyrkor och runstenar som ingår i Antikvitetskollegiets bildmateriel. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.