Kursinnehåll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kursinnehåll, varianter, uttal och böjningar av kursinnehåll

Kursinnehåll synonym, annat ord för kursinnehåll, vad betyder kursinnehåll, förklaring, uttal och böjningar av kursinnehåll.

Vad betyder och hur uttalas kursinnehåll

Kursinnehåll uttalas kurs|inne|håll och är ett substantiv.

Ordformer av kursinnehåll

Singular

kursinnehåll
obestämd grundform
kursinnehålls
obestämd genitiv
kursinnehållet
bestämd grundform
kursinnehållets
bestämd genitiv

Plural

kursinnehåll
obestämd grundform
kursinnehålls
obestämd genitiv
kursinnehållen
bestämd grundform
kursinnehållens
bestämd genitiv

Kursinnehåll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kursinnehåll

  1. En tentamen (lappskrivning) (latin: prov, försök, pluralis: tentamina, vardagligt tenta) är en större skrivning eller annat formellt prov av en persons kunskaper för examination på ett avgränsat område, vanligen vid slutet av en kurs eller delkurs på en högskola eller ett universitet. Den syftar till att vara en rättssäker examinationsform som säkerställer kursdeltagarens identitet och individuella kunskaper. Tentamen skiljer sig från andra examinationsformer på så sätt att den är en betygsgrundande tidsbegränsad redovisningsuppgift som utgör ett stickprov på kursinnehållet, och i allmänhet ska utföras självständigt av kursdeltagaren, utan samarbete med andra. En godkänd sluttentamen krävdes förr för terminbetyg i ett ämne och för uppflyttning till senare årskurs, eller för universitetsexamen. (källa)
  2. Även naturvetenskapligt basår (naturbasår) förekommer för att ge behörighet för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar vid universitet och högskolor. Kursinnehållet i naturvetenskapligt basår är mycket snarlikt det i tekniskt basår, men kan även innehålla biologi, vilket tekniskt basår vanligtvis ej gör. (källa)
  3. repetition och strukturering av kunskapsmaterialet genom att regelbundet under kursens gång skriva sammanfattningar och rita mindmaps över begrepps relationer. Emellertid är minne främst en effekt av bearbetningsdjup snarare än hur många gånger man repeterar något. Problemlösning, att diskutera kursinnehållet i studiegrupper, att formulera frågor och förklara kunskapen för varandra med egna ord kan ge djupare och mer beständiga kunskaper än vad repetition strax innan tentamen kan ge. (källa)
  4. Kursplanen skall ange kurslitteratur, undervisnings- och examinationsform, förkunskapskrav, lärandemål och kursinnehåll. I Sverige kan kursplanen beskriva hur en kurs är indelad i flera provmoment. (källa)
  5. En universitetskurs eller högskolekurs (brittisk engelska course module eller unit, övriga världen course) är vid svenska universitet och högskolor ett avgränsat utbildningsavsnitt som specificeras i en formellt beslutad kursplan. Kursplanen anger kursens kurskod, nivå, antal högskolepoäng, titel, behörighetskrav, lärandemål, examinationsformer och ofta även huvudområde, ämne, kursinnehåll, kurslitteratur, med mera. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.