Kustmiljö Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kustmiljö, varianter, uttal och böjningar av kustmiljö

Kustmiljö synonym, annat ord för kustmiljö, vad betyder kustmiljö, förklaring, uttal och böjningar av kustmiljö.

Vad betyder och hur uttalas kustmiljö

Kustmiljö uttalas kust|miljö och är ett substantiv.

Ordformer av kustmiljö

Singular

kustmiljö
obestämd grundform
kustmiljös
obestämd genitiv
kustmiljön
bestämd grundform
kustmiljöns
bestämd genitiv

Plural

kustmiljöer
obestämd grundform
kustmiljöers
obestämd genitiv
kustmiljöerna
bestämd grundform
kustmiljöernas
bestämd genitiv

Kustmiljö är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kustmiljö

  1. Jättefisken hade tillräcklig beteendemässig flexibilitet för att bebo många olika marina miljöer som grunda kustvatten, uppvällningar, sumpiga kustlaguner, sandiga kuststräckor och kustnära djupvattensmiljöer, vilket gav förutsättningar för en obeständig, omväxlande livsstil. Fossila bevis tyder ändå på att artens föredragna uppväxtområden förmodligen var kustmiljöer i varma vatten, där potentiella hot var små och där det fanns gott om mat. Som de flesta hajar födde arten förmodligen levande ungar och storleken på en nyfödd unges fossila tand indikerar att ungarna var mellan två och tre meter långa vid födseln. En ung individ åt mestadels fisk, jättesköldpaddor, dugonger och små valar. När den närmade sig fullvuxen ålder föredrog den till största del områden längs kusten där den kunde jaga stora valar, en så kallad ontogenisk koständring. Uppväxtområden för megalodoner har identifierats i Gatunformationen i Panama, i Calvertformationen i Maryland och Bone Valley i Florida. (källa)
  2. Marinkår – en militär styrka med ursprunglig uppgift att delta i landstigningar och andra operationer i kustmiljö. (källa)
  3. Marinkår – en militär styrka med ursprunglig uppgift att delta i landstigningar och andra operationer i kustmiljö. (källa)
  4. Marinkår är en militär styrka med ursprunglig uppgift att delta i landstigningar och andra operationer i kustmiljö. Motsvaras i Sverige närmast av amfibiekåren. I förhållande till arméförband är marinkårer i regel lättare beväpnade, vilket medger snabbare rörlighet. I Spanien och dess forna kolonier liksom i Ryssland och det forna östblocket kallar man dessa förbandstyper för marininfanteri, benämningen på marinkårernas historiska ursprung. (källa)
  5. För att vara en kustmiljö längs östra Öland är platsen ovanligt lättillgänglig för fågelskådning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.