Kvalitetsansvarig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvalitetsansvarig, varianter, uttal och böjningar av kvalitetsansvarig

Kvalitetsansvarig synonym, annat ord för kvalitetsansvarig, vad betyder kvalitetsansvarig, förklaring, uttal och böjningar av kvalitetsansvarig.

Vad betyder och hur uttalas kvalitetsansvarig

Kvalitetsansvarig uttalas kval|itets|an|svar|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av kvalitetsansvarig

Böjning (i positiv) kvalitetsansvarig en ~ + subst. kvalitetsansvarigt ett ~ + subst. kvalitetsansvariga den/det/de ~ + subst. kvalitetsansvarige den ~ + mask. subst.

Kvalitetsansvarig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kvalitetsansvarig

  1. Creed Bratton (spelad av Creed Bratton) - kvalitetsansvarig. (källa)
  2. Äldre (kvalitetsansvarig) Plan- och bygglagen, (ÄPBL) var en lag i Sverige som reglerar planläggningen av mark, vatten och byggande. ÄPBL innehåller bland annat bestämmelser som gör alla kommuner skyldiga att upprätta en översiktsplan för hela kommunen. Lagen innehåller också föreskrifter om detaljplaner, bygglov, tillsyn, "svartbyggen" och byggnadsnämndernas verksamhet. Till skillnad från tidigare byggnadslagstiftning inriktar sig äldre plan- och bygglagen på planeringsprocessen. Ett av huvudsyftena var att decentralisera ansvaret för planläggning till kommunerna genom att begränsa statens kontroll. Tidigare hade staten behövt fastställa de kommunala planerna men nu ansvarade kommunen i huvudsak själv för planläggning och beslut om mark- och vattenanvändningen. Staten behöll enbart det direkta inflytande över riksintressen, samt frågor som berör flera kommuner och frågor som rör människors hälsa och säkerhet. Lagen medger en vidgad sakägarkrets och ett förbättrat medborgarinflytande som var tänkt leda till mer underbyggda beslutsunderlag. De tidigare planinstrumenten generalplan, stadsplan och byggnadsplan ersattes av översiktsplan och detaljplan. Lagen trädde i kraft 1 juli 1987 och ersatte då byggnadslagen från 1947, byggnadsstadgan från 1960 och lagen om påföljder och ingripanden mot olovligt byggande från 1976. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.