Kvinnokläder Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvinnokläder, varianter, uttal och böjningar av kvinnokläder

Kvinnokläder synonym, annat ord för kvinnokläder, vad betyder kvinnokläder, förklaring, uttal och böjningar av kvinnokläder.

Vad betyder och hur uttalas kvinnokläder

Kvinnokläder uttalas kvinno|kläd|er och är ett substantiv plural.

Ordformer av kvinnokläder

Plural

kvinnokläder
obestämd grundform
kvinnokläders
obestämd genitiv
kvinnokläderna
bestämd grundform
kvinnoklädernas
bestämd genitiv

Kvinnokläder är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvinnokläder

  1. Philo, en filosof i Alexandria skrev om hur vissa män som klädde sig som kvinnor inte ens skämdes för att amputera sina könsorgan. Under samma tid skrev Manilus, romersk poet, om hur en del män lockade håret och rakade sina håriga ben samt bar kvinnokläder. (källa)
  2. Under den segregerade medeltiden ansågs mannen, liksom Jesus, vara den som stod närmast Gud och därmed på hans högra sida. Högersidan förknippades med solen, ljuset och "den manliga principen" och detta visualiserades genom att placera knapparna till höger på männens plagg. Den vänstra sidan förknippades istället med natten, månen och det förflutna, varför kvinnorna fick bära sina knappar till vänster. Nu var det inte speciellt vanligt med knappar i kvinnokläder, eftersom dessa ansågs alltför lätta att öppna och knapparna sågs därför som ett manligt attribut under några århundraden medan kvinnorna fick hålla sig till snörning och hyskor. (källa)
  3. Historisk har kvinnor och män, i olika sammanhang och i olika kulturer, varit barbröstade men detta har föga gemensamt med dagens innebörd. Kvinnokläder med djupa decolletage har varit mode i högre samhällsklasser under perioder, och även genomskinlig klädsel förekom under sent 1700- och tidigt 1800-tal. (källa)
  4. Bombasin även bombasäng, är benämning på tyger som använts till kvinnokläder, särskilt i svart till högtids- och sorgkläder, ofta till foder och som möbeltyg. (källa)
  5. Äldsta kända exemplet där "drag" används för att referera till manliga skådespelare uppklädda i kvinnokläder härstammar från 1870. Druga är svensk gayslang för manlig dragshowartist. Det spekuleras i att det ordet uppkom redan på After Dark Club i slutet av 1970-talet. Inom dragkulturen finns en mängd olika subgenrer. (källa)
  6. 4:e variationen: Olycksaligt äventyr med en procession av pilgrimer. Dessa medför under bön och bot en helgonbild, höljd i kvinnokläder. Don Quixote anar en enlevering och angriper pilgrimerna men jagas själv på flykten. (källa)
  7. Musiken baserade sig på gammal blues och svängig rock à la Rolling Stones, kryddad med rå och rak energi inspirerad av protopunkband som Iggy Pop och MC5. Liksom de två banden, fick Dolls inte sin musikaliska uppträttelse innan slutet av 1970-talet, när punken slog igenom i och med The Ramones. Men i början av decenniet var bandet stort bland unga musiker som letade after någonting nytt och rått efter att de gamla mästarna som Janis Joplin, Jimi Hendrix och Jim Morrison hade gått i graven, och heavy metal hade blivit för stort och bombastiskt. Och i publiken eller vid skivspelaren satt personer som David Bowie och medlemmar ur kommande band som Kiss, Hanoi Rocks, Blondie, Ramones, Dead Boys, Mötley Crüe, Guns N' Roses, The Damned, och Japan. För den breda allmänheten blev bandet känt mer för sitt rykte som vilda och knarkande festprissar och inte minst för sin utstyrsel. Glamrocken var vid tiden ännu i barnaskor och år 1971 var det nästan bara Alice Cooper som hade dragit på sig kvinnokläder och smink - och Dolls tog stilen ett steg längre. (källa)
  8. Ute på fyren introduceras fyrbiträdet Frisk, en äldre, alkoholiserad man. Han ligger och skurar iförd kvinnokläder. Han är missnöjd med att behöva utföra sådana sysslor och är också lika harmsen över att Knut skall komma med en ny hustru. Han menar att en fyrvaktare skall vara ensam med sin fyr och med Gud. (källa)
  9. Serien handlar om den ökände skojaren och tjuven Lars "Lasse-Maja" Molin från unga år till 1813 när han dömdes till livstids fängelse på Karlstens fästning. Under en period klädde han sig i kvinnokläder, därav titeln och smeknamnet. (källa)
  10. Per Anders Fogelström berättade i sin bok "Söder om tullen" (1969) om Stora Tallkrogen. Småtjuven Lasse-Maja (Lars Molin) besökte en januaridag år 1813 krogen. Han anlände, utklädd i kvinnokläder, med häst och droska i sällskap av en elegant herre till Tallkrogen, där de åt och drack till långt in på småtimmarna. Den eleganta herren var en kumpan, den straffade länsmannen Kron, som Lasse-Maja träffade i häktet på Örebro slott. På Tallkrogen firade de "en våt kväll" innan de återvände till Stockholm. En vecka senare blev båda arresterade. Lasse-Maja fick sitta 26 år på Karlstens fästning och släpptes fri först 1838. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.