Längdskida Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder längdskida, varianter, uttal och böjningar av längdskida

Längdskida synonym, annat ord för längdskida, vad betyder längdskida, förklaring, uttal och böjningar av längdskida.

Vad betyder och hur uttalas längdskida

Längdskida uttalas längd|skida och är ett substantiv.

Ordformer av längdskida

Singular

längdskida
obestämd grundform
längdskidas
obestämd genitiv
längdskidan
bestämd grundform
längdskidans
bestämd genitiv

Plural

längdskidor
obestämd grundform
längdskidors
obestämd genitiv
längdskidorna
bestämd grundform
längdskidornas
bestämd genitiv

Längdskida är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet längdskida

  1. Skidor för alpin åkning har vanligen stålkanter för att få bättre grepp i sidled när man ska svänga. Längre tillbaka i historien kunde de istället ha kanter av hickory eller annat hårt träslag. Även vissa längdskidor har funnits med stålkanter åtminstone på ena sidan. Bland annat var det vanligt inom skidorientering när banorna utgjordes av isbelagda vägar. (källa)
  2. Längdskidorna? Nio av tio arrangörer i världscupen sliter med ekonomin. Den tyska storsponsorn har hoppat av och kvar finns ett mejeri som belönar pallplatser med rejäla stycken ost. (källa)
  3. Utrustningen varierar beroende på vilken stil man åker. Både pjäxor, skidor och stavar skiljer sig beroende på fristil eller klassisk stil. Det finns också turskidor som är en lite bredare variant av längdskidor. (källa)
  4. Deltagande kan ske i grupp eller individuellt och eftersom det alltid finns möjlighet att gissa sig till rätt svar så krävs inga förkunskaper för att delta, därför passar tipspromenader för nästan alla åldrar. Tipspromenader brukar hållas utomhus, under förutsättning att vädret lämpar sig för utomhusaktiviteter. Om det finns tillräckligt mycket snö på marken så kan man åka längdskidor på tipspromenaden istället för att gå. Ofta finns då skidspår utlagda längs banan. Det finns föreningar som regelbundet anordnar tipspromenader, för exempelvis idrottsföreningar kan det vara ett sätt att dryga ut ekonomin. Tipspromenader förekommer även under diverse evenemang och vid privata tillställningar. (källa)
  5. Gundersen, som vid tiden var 31 år gammal och etablerad flygare, erbjöd sig att med sin Auster flyga upp Jokkmokkspolisen till fjället. Till en början fick han nej, då polisen ville ta hjälp av militären, men situationen ändrades och Gundersen fick uppdraget. Den 22 februari flög landsfiskalsassistenten Olof Nordgren tillsammans med Gundersen till Akkastugan för att få inblick i fallet. När de flög över Akkastugan, såg de Johansson sitta på bron med ett gevär i famnen. Gundersen och Nordgren tog med sig Johansson till Luspebryggan, varifrån han sedan fördes till sjukhus. Dagen därpå flög Gundersen upp en polispatrull från Jokkmokk till Akkastugan, som kom att bli högkvarter för spaningarna. Polispatrullen bestod av Nordgren, överkonstapel Torsten Gustafsson samt polismännen Rolf Mörtberg och Thure Larsson. Gustafsson hade i sin ungdom varit skidåkare och deltagit i de olympiska spelen i längdskidor. Efter några dagar, anslöt sig två norrmän till den jagande polisstyrkan i Suorva. (källa)
  6. Olof "Olle" Ivar Marklund (Tomas Norström), är den yngsta av bröderna Marklund. Olle framstår fortfarande som ett barn trots att han är vuxen. Han får aldrig köra skoter utan färdas med längdskidor istället. Han dricker vanligen Zingo istället för hembränt, vill se Kalle Anka på julafton etc. (källa)
  7. Sandra Hansson, född 2 april 1980, är en svensk längdskidåkare, som även skördat internationella framgångar på rullskidor. Hennes främsta meriter är att hon vunnit Vasaloppet två gånger samt den totala långloppsvärldscupen på längdskidor. (källa)
  8. Från 1950-talet satsades det på att göra Hammarstrand till turistort. 1957 beslöt kommunen att vidta åtgärder för turistnäringens främjande och samma år att inköpa Hammarstrands hotell, den tidigare badhusrestaurangen. 1962 beslöt kommunen att teckna aktier till 35% i Aktiebolaget Ragunda Turistanläggningar (ARTA) och ett år senare skedde en ombyggnad av hotellet som kom att döpas till Wärdshuset Vildhussen. 1958 anlades den första slalombacken och 1960 byggdes den första stolsliften. Vid Kullstaberget byggdes det fritidsstugor och vid Indalsälven en campingplats. En curlingbana byggdes i närheten av Wärdshuset Vildhussen och elljusspår för längdskidor anlades nedanför slalombacken. (källa)
  9. Den 22 mars 2020 meddelade Nilsson att hon inför nästa säsong skulle byta sport, från längdskidor till skidskytte. (källa)
  10. Ca två km från centrum ligger Hallstaberget där det finns en stor skidanläggning med aktivitet för både alpint, längdskidor, skidskytte och backhoppning. I anslutning till anläggningen ligger Hotell Hallstaberget. Vissa delar av anläggningarna drivs av Sollefteå Kommun medan andra arrenderas ut. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.