Lärarexamen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lärarexamen, varianter, uttal och böjningar av lärarexamen

Lärarexamen synonym, annat ord för lärarexamen, vad betyder lärarexamen, förklaring, uttal och böjningar av lärarexamen.

Vad betyder och hur uttalas lärarexamen

Lärarexamen uttalas lär|ar|ex|am|en och är ett substantiv.

Ordformer av lärarexamen

Singular

lärarexamen
obestämd grundform
lärarexamens
obestämd genitiv
lärarexamen
bestämd grundform
lärarexamens
bestämd genitiv

Plural

lärarexamina
obestämd grundform
lärarexaminas
obestämd genitiv
lärarexamina
bestämd grundform
lärarexaminas
bestämd genitiv

Lärarexamen är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lärarexamen

  1. Gymnasielärare är i Sverige en person med en lärarexamen med inriktning mot gymnasieskolan. De är i första hand anställda vid en gymnasieskola, folkhögskola eller vid komvux. (källa)
  2. En kandidatexamen inom humaniora eller samhällsvetenskap brukar på engelska översättas till Bachelor of Arts with a major in ..., en inom teknik eller naturvetenskap till Bachelor of Science with a major in.... Lärarexamen 120-140 p har av lärosätena själva ibland översatts med Bachelor of Education. (källa)
  3. En utbildad lärare har i Sverige en lärarexamen som erhålls efter högskolestudier. Den 2 mars 2011 fattade riksdagen beslut om att lärarlegitimation ska införas för undervisning i grundskola och på gymnasium. Lärare med ferieanställning har vanligtvis 35 timmar reglerad arbetstid och ungefär 10 timmar så kallad förtroendearbetstid vilket ger en total arbetstid om ungefär 45 timmar per vecka och ca 12 veckors ledig tid (däri ingår ferie och lagstadgade 5 veckors semester). Men avtalen kan skilja sig mellan skolorna. En annan anställningsform som lärare kan ha är så kallad semesteranställning och dessa följer därmed samma arbetstider som andra arbetstagare i Sverige med 40 timmars arbetsvecka och 5 veckors semester. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.