Livsmedelshygien Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder livsmedelshygien, varianter, uttal och böjningar av livsmedelshygien

Livsmedelshygien synonym, annat ord för livsmedelshygien, vad betyder livsmedelshygien, förklaring, uttal och böjningar av livsmedelshygien.

Vad betyder och hur uttalas livsmedelshygien

Livsmedelshygien uttalas livs|medels|hygi|en och är ett substantiv.

Ordformer av livsmedelshygien

Singular

livsmedelshygien
obestämd grundform
livsmedelshygiens
obestämd genitiv
livsmedelshygienen
bestämd grundform
livsmedelshygienens
bestämd genitiv

Livsmedelshygien är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Livsmedelshygien på Engelska

  • food hygiene

Hur används ordet livsmedelshygien

  1. Den som vill bli konditor i Sverige kan gå Livsmedelsprogrammet i gymnasieskolan. Det finns också olika lokala utbildningsinriktningar mot bageri och konditori på ett antal olika orter i Sverige. Lärlingsutbildning förekommer också, vilket var den vanligaste typen av utbildning förr i tiden. Än idag sägs det vara det lättaste sättet att komma in i yrket, baksidan är dock att man missar mycket regler: livsmedelshygien/fakta och dessutom ofta bara får en smal syn på yrket som gäller för just det konditori man praktiserar på. Som konditor kan man avlägga prov för gesäll- och mästerbrev. (källa)
  2. Köttbesiktning är påbjuden i internationella standarder och reglerad i förordningar inom EU. Förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien fastslår att livsmedelsproducenten har det primära ansvaret för livsmedelssäkerheten för sina produkter. Ansvaret för att slaktdjuren är tjänliga som människoföda åligger alltså slakteriföretagaren. Enligt Förordning (EG) nr 853/2004 med särskilda hygienregler för livsmedel av animaliskt ursprung får endast sådant kött som genomgått besiktning före och efter slakt av den behöriga myndigheten släppas ut på marknaden. Kontrollörer är som regel veterinärer (så kallade besiktningsveterinärer, i lagstiftningen officiella veterinärer), men officiella assistenter kan bistå veterinären och i vissa fall utföra uppgifter självständigt. (källa)
  3. Livsmedelshygien är mycket viktigt när man hanterar, förbereder, tillreder, förvarar och serverar livsmedel. Redskap och lokaler ska hållas rena och torra. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.