Luddig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder luddig, varianter, uttal och böjningar av luddig

Luddig synonym, annat ord för luddig, vad betyder luddig, förklaring, uttal och böjningar av luddig.

Synonymer till luddig

Andra språk

Luddig på Engelska

  • fuzzy - vague wordings

Hur används ordet luddig

  1. Human resources-avdelning (HR-avdelning) eller human resource management (HRM) kallas ett företags personalavdelning som ser till att det finns basprocesser etablerade relaterade till resursen humankapital (eng. human resources) i en organisation. Det vill säga personalens kompetens och psykiska och fysiska välbefinnande. Det innefattar hur organisationer arbetar med sin personal för att främja organisationen och gäller exempelvis rekrytering, lönesättning, kompetensutveckling, hälsovård eller annan personalvård. Skillnaden mot hur man tidigare har jobbat med personaladministration är att HRM jobbar mer genomtänkt och strategiskt med organisationens mänskliga resurser. HRM kopplas tydligt an till organisationens affärsidé, mål, visioner och strategier. HRM ser till de anställda, både som grupper och som individer, och ser till personalens beteende samt emotionella och sociala aspekter. Trots den tydliga skillnaden mellan personaladministration och HRM är det många organisationers personalavdelningar som bara bytt namn till HRM-avdelning. Dock menar vissa att det inte finns en förenlig bild över vad HRM egentligen är och vad det ska göra vilket kan göra distinktionen mellan personalavdelning och HRM-avdelning något luddig. (källa)
  2. Teddy (tyg) – textil med en luddig ullimiterad sida och en vävd sida. (källa)
  3. För att göra upp eld med fnöske slår man gnistor med eldstål och flinta. Bara en liten bit av fnösket används. Fnösket rivs i kanten för en luddig yta som lättare fångar upp gnistorna. Gnistorna samlas upp i fnösket, så att det börjar glöda. Det glödande fnösket läggs gärna ihop med torrt gräs och enbark i en näverrulle. Därefter blåser man i näverrullen tills lågorna slår upp. (källa)
  4. Läran om adekvat kausalitet, eller adekvansläran, har kritiserats för att vara luddig av Hjalmar Karlgren. I modern svensk rätt har adekvansläran utvecklats till en mångfacetterad och komplex modell för avgränsning av ansvar. Vanligtvis görs bedömningen av om ett orsakssamband var "adekvat" genom användandet av vissa för adekvansläran typiska uttryck. Adekvanskravet har således uttryckts i termer som att skadan ur skadevållarens synvinkel måste ha varit "förutsebar", "sannolik", "påräknelig", "beräknelig", "i farans riktning", " typisk", "konkret och närliggande", eller inte "alltför säreget eller avlägset". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.