Långkörning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder långkörning, varianter, uttal och böjningar av långkörning

Långkörning synonym, annat ord för långkörning, vad betyder långkörning, förklaring, uttal och böjningar av långkörning.

Vad betyder och hur uttalas långkörning

Långkörning uttalas lång|kör|ning och är ett substantiv.

Ordformer av långkörning

Singular

långkörning
obestämd grundform
långkörnings
obestämd genitiv
långkörningen
bestämd grundform
långkörningens
bestämd genitiv

Plural

långkörningar
obestämd grundform
långkörningars
obestämd genitiv
långkörningarna
bestämd grundform
långkörningarnas
bestämd genitiv

Långkörning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet långkörning

  1. Farthållaren är särskilt användbar vid långkörningar på stora vägar då man slipper att hela tiden hålla ett öga på hastighetsmätaren samtidigt som högerbenet avlastas. Den är mindre lämplig att användas på mindre vägar som kräver en mer aktiv anpassning av hastigheten. (källa)
  2. Efter andra världskriget fanns stora överskottslager av amfetamin, i Japan sköljde en våg av amfetaminmissbruk över landet när enorma militära lager avyttrades. I USA lanserade läkemedelsindustrin amfetaminpreparaten (benzedrine, dexedrine, metamfetamin) som bantningsmedel och som uppiggande medel vid exempelvis skiftarbete. Amfetamin var bland annat populärt bland lastbilschaufförer under långkörningar och bland en del studenter för att orka stanna uppe nätterna igenom för att festa eller plugga inför en tentamen, det sista så även i Sverige. (källa)
  3. Farthållaren är särskilt användbar vid långkörningar på stora vägar då man slipper att hela tiden hålla ett öga på hastighetsmätaren samtidigt som högerbenet avlastas. Den är mindre lämplig att användas på mindre vägar som kräver en mer aktiv anpassning av hastigheten. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.