Vad betyder och hur uttalas lördagsbilaga
Lördagsbilaga uttalas lör|dags|bi|laga.
Ordformer och varianter av lördagsbilaga
Singular
- lördagsbilaga
- obestämd grundform
- lördagsbilagas
- obestämd genitiv
- lördagsbilagan
- bestämd grundform
- lördagsbilagans
- bestämd genitiv
Plural
- lördagsbilagor
- obestämd grundform
- lördagsbilagors
- obestämd genitiv
- lördagsbilagorna
- bestämd grundform
- lördagsbilagornas
- bestämd genitiv
Lördagsbilaga är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet lördagsbilaga
Efter studierna på Valand försörjde sig Billman som tidningstecknare på Morgontidningen i Göteborg (1933-1940) och Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (1933-1940) där han gjorde illustrationer åt tidningarnas lördagsbilagor.
"Brum", till en början "Äventyr bland djuren", är en svensk tecknad barnserie av Rune Andréasson publicerad i Allers Familj-Journal (start i nr 1/1944) och Göteborgs-Postens lördagsbilaga (1945–67).
Som tolvåring 1938 fick Andréasson för första gången en teckning publicerad i pressen (i Göteborgs-Tidningen) och senare samma år scendebuterade han som barnskådespelare på Göteborgs stadsteater, vilket följdes av flera statistuppdrag. Under gymnasietiden på Hvitfeldtska debuterade han som sagoillustratör (1942) och serietecknare (1944 med Äventyr bland djuren, som senare fick namnet Brum) i Allers Familj-journal. Efter studentexamen gick Andréasson i Maria Schildknechts elevskola vid Göteborgs stadsteater 1944–1947 samtidigt som han kontinuerligt skrev och tecknade strippserien Brum (1945–1967) och sagoföljetongen Åsnan Kal från Slottsskogen (1945–1952) för Göteborgs-Postens lördagsbilaga.
Tant Ellens dansskola, tecknad serie av Ellen Bergman och Rune Andréasson bestående av 60 avsnitt med rörelseövningar demonstrerade av figurerna Tofsen och Flätan, många gånger med en nalle som bifigur. Serien publicerades i Göteborgs-Postens lördagsbilaga under åren 1950-1951.