Lövskog Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lövskog, varianter, uttal och böjningar av lövskog

Lövskog synonym, annat ord för lövskog, vad betyder lövskog, förklaring, uttal och böjningar av lövskog.

Vad betyder och hur uttalas lövskog

Lövskog uttalas löv|skog och är ett substantiv.

Ordformer av lövskog

Singular

lövskog
obestämd grundform
lövskogs
obestämd genitiv
lövskogen
bestämd grundform
lövskogens
bestämd genitiv

Plural

lövskogar
obestämd grundform
lövskogars
obestämd genitiv
lövskogarna
bestämd grundform
lövskogarnas
bestämd genitiv

Lövskog är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lövskog

  1. Sjusovaren är nattaktiv och lever främst i lövskog, men också i blandskog och trädgårdar. Den är högljudd, med olika brummande, morrande och visslade läten. Under parningstiden har den ett genomträngande, upprepat pipande. Sjusovaren kan bli upp till 4–5 år gammal. Den ligger i dvala från september eller november till maj eller juni. (källa)
  2. Grönsångaren lever i ljus lövskog och blandskog, ofta bokskogar, och parkanläggningar. Den blir könsmogen efter ett år. Den huvudsakliga häckningstiden är maj till juli. Boet läggs i en håla på marken, vid en buske eller vid sidan av en tuva, bland löv och mossa, ofta bland trädrötter, och är väl dolt. Boet är stort, välvt som en gammaldags bakugn med rund öppning på sidan, byggt av grässtrån, torra blad och mossa, och fodras på botten med fina grässtrån. Honan lägger sex till sju ägg som hon ruvar i tolv till 14 dagar. Ungfåglarna stannar i boet i tolv till 13 dagar. Grönsångaren livnär sig på spindlar, blötdjur, bär, insekter och deras larver. (källa)
  3. Harsyra är vanlig i Norden och återfinns vanligen på frisk till fuktig, skuggig, näringsrik mark, såsom granskog, lövskog, hagmarker, skogsbryn, alkärr och raviner. Dess utbredning i Norden sträcker sig till södra och mellersta Finland, södra och mellersta Sverige, hela Norge, Danmark, Färöarna samt ett litet område på östra Island. (källa)
  4. Terrängen runt Hetsa är varierad. Havet är nära Hetsa åt sydväst. Den högsta punkten i närheten är 2 223 meter över havet, 8,5 km nordost om Hetsa. Runt Hetsa är det tätbefolkat, med 411 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Moroni, 17,1 km norr om Hetsa. I omgivningarna runt Hetsa växer i huvudsak städsegrön lövskog. (källa)
  5. I omgivningarna runt Hojta växer i huvudsak lövfällande lövskog. Runt Hojta är det ganska tätbefolkat, med 93 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 6 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 17 °C, och den kallaste är januari, med -6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 958 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 249 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 78 mm nederbörd. (källa)
  6. Härmsångaren förekommer främst i lummig lövskog med undervegetation av hägg, hassel och slån, gärna lite fuktig och av parkliknande karaktär. Men den häckar även i alkärr och exempelvis i renodlad björkskog med risig undervegetation, gärna angränsande till en vassjö. Den föredrar att sitta högt uppe i ett träd och sjunga vilket den gör under dygnets ljusa timmar. Den blir könsmogen efter ett år och den huvudsakliga häckningsperioden är från maj till juli. Den bygger ett välbyggt skålformat bo av kvistar, strån, löv och gräs som den placerar lågt i träd eller buskar. Honan lägger 4-6 rosafärgade ägg med svarta prickar. Äggen ruvas av båda föräldrarna i 13 dygn. Juvenilerna blir flygga efter 13 dygn. Härmsångaren känner lätt igen ett gökägg och kastar ut det ur boet. Den lägger bara en kull per häckningssäsong. (källa)
  7. Entitan föredrar lövskog som är ogallrad och fuktig och uppträder ofta vid kärr, strandskogar och i större trädgårdar med undervegetation. (källa)
  8. Lövskog är skog bildad av träd med löv, relativt tunna breda blad. När man talar om lövskog brukar man syfta på skog som fäller sina löv och är kal om vintern, men ibland kan också ständigt grön skog åsyftas. Det finns tre stora lövskogsområden på jorden: ett i väst- och mellaneuropa med utlöpare i mellersta Ryssland, Kaukasus och Himalaya, ett i Östasien i norra Kina, Korea och Japan och ett i östra USA och den del av Kanada som gränsar dit. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.