Måttbeställa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder måttbeställa, varianter, uttal och böjningar av måttbeställa

Måttbeställa synonym, annat ord för måttbeställa, vad betyder måttbeställa, förklaring, uttal och böjningar av måttbeställa.

Vad betyder och hur uttalas måttbeställa

Måttbeställa uttalas mått|be|ställa och är ett verb måttbeställde.

Ordformer av måttbeställa

Aktiv

måttbeställa
infinitiv
måttbeställer
presens
måttbeställde
preteritum
måttbeställt
supinum
måttbeställande
presens particip
måttbeställ
imperativ

Passiv

måttbeställas
infinitiv
måttbeställs
presens
måttbeställdes
preteritum
måttbeställts
supinum

Perfekt particip

måttbeställd en
~ + subst.
måttbeställt ett
~ + subst.
måttbeställda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

måttbeställes
presens

Måttbeställa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet måttbeställa

  1. "Skräddarsytt" innebär ett helt individuellt och i huvudsak handtillverkat plagg som i regel kräver flera avprovningar under arbetets gång. Detta ska ej förväxlas med "måttbeställd" eller "made-to-measure" som innebär ett plagg som kan beställas i individuella mått. (källa)
  2. Härdat glas är upp till fem gånger starkare än vanligt glas, men när det väl går sönder så spricker det i ett otal småbitar. Bitarna i sig är dock inte vassa, vilket är förklaringen till att härdat glas används till saker som sidorutor i bilar, busskurer och dryckesglas. Fördelarna med härdat glas är det är förhållandevis billigt och enkelt att installera. Nackdelarna är att härdat glas måste måttbeställas, då det inte går att skära efter härdningen. Härdat glas är heller inte särskilt svårforcerat. Ett lätt slag med ett vasst föremål räcker ofta för att krossa rutan. (källa)
  3. August Magnusson var son till torparen Magnus Andersson och Anna Lena Larsdotter. Han arbetade några år i en manufakturaffär i Västerås och kom 1854 till Stockholm. Sex år senare öppnade han sin första klädeshandel vid Västerlånggatan 48 i Gamla stan. Sortimentet bestod till en början av klänningstyger i ylle men utökades efter hand. Magnussons affärsidé var att tillhandahålla konfektion, alltså färdigsydda kläder i olika storlekar. I andra butiker fick man måttbeställa och sedan vänta tills plagget var uppsytt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.