Magisterexamen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder magisterexamen, varianter, uttal och böjningar av magisterexamen

Magisterexamen synonym, annat ord för magisterexamen, vad betyder magisterexamen, förklaring, uttal och böjningar av magisterexamen.

Vad betyder och hur uttalas magisterexamen

Magisterexamen uttalas mag|ister|ex|am|en och är ett substantiv.

Ordformer av magisterexamen

Singular

magisterexamen
obestämd grundform
magisterexamens
obestämd genitiv
magisterexamen
bestämd grundform
magisterexamens
bestämd genitiv

Plural

magisterexamina
obestämd grundform
magisterexaminas
obestämd genitiv
magisterexamina
bestämd grundform
magisterexaminas
bestämd genitiv

Magisterexamen är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet magisterexamen

  1. En adjunkt är en lärare i gymnasieskola, tidigare vid läroverk (läroverksadjunkt), vid högskola (högskoleadjunkt) eller vid universitet (universitetsadjunkt, akademiadjunkt eller teologie adjunkt). Adjunkten har vanligtvis en magisterexamen men inte doktorsexamen. Högskoleadjunkter vid yrkesinriktade utbildningar har i allmänhet lång yrkeserfarenhet inom det aktuella fältet. (källa)
  2. Högskoleingenjörsutbildningar liknar och ger ibland möjlighet till teknologie kandidatexamen. Både högskoleingenjörsexamen och teknologie kandidatexamen ger möjlighet till påbyggnad mot teknologie magisterexamen eller teknologie masterexamen. Utbildningarna ger liknande möjlighet till arbete. (källa)
  3. Universitetskanslersämbetet är den instans som löpande utvärderar Sveriges juristutbildningar för att säkerställa att de håller tillräckligt god kvalitet för att få utfärda juristexamen, sjunker kvalitén kan lärosätet förlora examensrätten. Rätten att utfärda juristexamen prövas individuellt för varje lärosäte som önskar utfärda den. Detta skiljer sig från rätten att utfärda mer generella examina, såsom högskole-, kandidat- och magisterexamen, vilka kan utfärdas av alla lärosäten med universitets- eller högskolestatus. Förlorar lärosätet rätten att utfärda juristexamen kan de i de flesta fall fortsätta att utfärda dessa mer generella examina. (källa)
  4. De som tagit sin examen enligt det äldre systemet kan ha en kandidatexamen som motsvarar de nuvarande magisterexamina. (källa)
  5. Magisterexamen – svensk akademisk examen på avancerad nivå ett fjärde år efter kandidatexamen Magisterutbildning. (källa)
  6. Magisterexamen, svensk akademisk examen på avancerad nivå som uppnås efter tidigare kandidatexamen eller yrkesexamen om 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier), följt av studier om 60 högskolepoäng (ett års heltidsstudier) med inriktning som varje högskola själv bestämmer. Minst 30 högskolepoäng skall vara fördjupning inom huvudområdet för utbildningen och av dessa skall minst 15 högskolepoäng utgöras av ett självständigt arbete - examensarbete. Magisterexamen är en så kallad generell examen, vilket innebär att den inte är yrkesbestämd, utan kan avläggas med de inriktningar som ett lärosäte bestämmer. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.