Massmedieföretag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder massmedieföretag, varianter, uttal och böjningar av massmedieföretag

Massmedieföretag synonym, annat ord för massmedieföretag, vad betyder massmedieföretag, förklaring, uttal och böjningar av massmedieföretag.

Vad betyder och hur uttalas massmedieföretag

Massmedieföretag uttalas mass|medie|före|tag och är ett substantiv.

Ordformer av massmedieföretag

Singular

massmedieföretag
obestämd grundform
massmedieföretags
obestämd genitiv
massmedieföretaget
bestämd grundform
massmedieföretagets
bestämd genitiv

Plural

massmedieföretag
obestämd grundform
massmedieföretags
obestämd genitiv
massmedieföretagen
bestämd grundform
massmedieföretagens
bestämd genitiv

Massmedieföretag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet massmedieföretag

  1. Grundlagsskyddet enligt YGL är till stora delar identiskt med det i TF men omfattar istället radio- och tv-sändningar, tekniska upptagningar, vissa databaser (webbplatser) m.m. En teknisk upptagning i YGL:s mening är bland annat CD-skivor, USB-minnen och liknande, förutsatt att de är utgivna och finns tillgängliga för allmänheten i ett tillräckligt antal exemplar. Sådana tekniska upptagningar måste förses med ursprungsuppgifter, vilket är en straffsanktionerad skyldighet. Termen "databas" i YGL omfattar bland annat webbsidor, digital bio och vissa print-on-demand-tjänster. Alla webbplatser, även privatpersoners webbsidor, kan sedan 2003 omfattas av grundlagsskydd, förutsatt att man ansöker om utgivningsbevis. Detta kallas frivilligt grundlagsskydd och följer av den s.k. databasregeln i 1 kap 9 § 2 st YGL. Ett automatiskt grundlagsskydd gäller däremot för massmedieföretags webbsidor, utan att någon ansökan om utgivningsbevis behöver göras. (källa)
  2. Kanalen, som sänder från en studio vid Avinguda Diagonal i Barcelona, har genom åren sett stigande lyssnarsiffror, och under 2010-talet har den gått om Catalunya Ràdio som den mest lyssnade radiokanalen i Katalonien. RAC1 drivs av det Barcelonabaserade massmedieföretaget Grupo Godó via dess dotterföretag Catalunya Comunicació. (källa)
  3. Historiskt utgavs presskort enbart av Svenska Journalistförbundet, vars kort garanterar att innehavaren är verksam som journalist och har åtagit sig att följa de yrkesetiska reglerna. Förutom av Journalistförbundet kan SIS-märkta presskort i dag utfärdas av enskilda massmedieföretag samt vissa fack- och yrkesförbund som exempelvis Pressfotografernas klubb, SAC - Syndikalisterna (för yrkesverksamma journalister) Ledarna (för mediechefer organiserade i föreningen Medieledarna), Unionen (till exempel bildredaktörer, film- och stillbildsfotografer samt bild- och ljudtekniker vid tv och radio) och Föreningen Media (journalistiskt verksamma egenföretagare Inom press, radio, tv, internet, förlag etc). (källa)
  4. Informationen presenterades i en trädliknande sidstruktur och hade en grafisk form som påminner om Text-TV. Svenska massmedieföretag, bland dem TT och flera landsortstidningar, engagerade sig tidigt i den nya tekniken, bland annat med nyhetstjänster. Tekniken begränsades av låga överföringshastigheter och att den enkla grafiken inte tillät några bilder. Bland de tjänster som överlevde längst fanns en koppling till bilregistrets databas. Videotex kan trots sin enkla utformning och sina övriga brister ses som ett förstadium till de internetbaserade informationstjänster som utvecklades senare, från och med andra halvan av 1990-talet. (källa)
  5. Lagen har flera likheter med tryckfrihetsförordningen men berör inte tryckta skrifter. Däremot omfattar den vissa webbplatser (databaser i grundlagens terminologi). Sedan 2003 är det möjligt att genom ett utgivningsbevis beviljas grundlagsskydd för vilken webbsida som helst (s.k. frivilligt grundlagsskydd). Ett automatiskt grundlagsskydd gäller, utan ansökan, för webbplatser som drivs av ett massmedieföretag. (källa)
  6. Privatpersoner, företag, organisationer och myndigheter kan ansöka om utgivningsbevis för sina databaser. Utgivningsbeviset är giltigt i tio år och kan därefter förnyas. Utgivningsbeviset ger samma grundlagsskydd för yttrandefriheten som massmedieföretag har för sina publiceringar på internet. (källa)
  7. Utbildningsradion (Sveriges Utbildningsradio Aktiebolag, UR) är ett svenskt massmedieföretag som har till uppgift att bedriva programverksamhet inom utbildningsområdet i allmänhetens tjänst ("public service") för kunskap och lärande och bidra till att minska de ökande kunskapsklyftorna. UR producerar, sänder tillgängliggör radio- och tv-program för alla åldrar och utbildningsstadier utifrån identifierade behov hos användarna. UR ägs av Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR och finansieras genom en speciellt avgift, public service-avgift, som betalas via skattsedeln. Ledamöterna i UR:s styrelse utses av styrelsen för Förvaltningsstiftelsen, som är tillsatt av Sveriges regering. UR sänder i SVT:s kanaler SVT1, SVT2, SVT Barn och Kunskapskanalen samt Sveriges Radio. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.