Materialanskaffning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder materialanskaffning, varianter, uttal och böjningar av materialanskaffning

Materialanskaffning synonym, annat ord för materialanskaffning, vad betyder materialanskaffning, förklaring, uttal och böjningar av materialanskaffning.

Vad betyder och hur uttalas materialanskaffning

Materialanskaffning uttalas materi|al|an|skaff|ning och är ett substantiv.

Ordformer av materialanskaffning

Singular

materialanskaffning
obestämd grundform
materialanskaffnings
obestämd genitiv
materialanskaffningen
bestämd grundform
materialanskaffningens
bestämd genitiv

Plural

materialanskaffningar
obestämd grundform
materialanskaffningars
obestämd genitiv
materialanskaffningarna
bestämd grundform
materialanskaffningarnas
bestämd genitiv

Materialanskaffning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet materialanskaffning

  1. Beslutade materialanskaffningar omfattar ett nytt signalspaningsfartyg (HMS Artemis) som ersättare till HMS Orion, två ubåtar av A26-klass (HMS Blekinge och HMS Skåne) som ersättare för Södermanland-klassens två ubåtar, två nya korvetter som ersättare till de två fartygen av Göteborg-klass samt ytterligare 18 st. Stridsbåt 90. (källa)
  2. Finlands svenska televisions pris år 2004 för Fallstudie. En berättelse om materialanskaffning. (källa)
  3. Beslutet medförde att försvarsmakten stod inför ett besparingsmål på ca 10 miljarder för perioden 1982–1992. Med det skulle den total personalen minskas med 5 800 personer från de då ca 45 000 anställda, besparingarna kom att gå ut över de förband där värnpliktiga utbildades. Innan beslutet hade försvarsmakten redan under 1970-talet gjort en personalbesparing på 6 000 officerare och civilanställda. Regeringen och riksdagens mål med besparingen var att ge försvaret en mer balanserad utveckling genom ökad materialanskaffning. (källa)
  4. År 1964 befordrades Wåhlin till generalmajor, varefter han var generalfälttygmästare och chef för Arméförvaltningen från och med den 1 oktober 1964 till och med den 30 juni 1968. Han var dock tjänstledig från Arméförvaltningen från och med den 1 oktober 1966 och var i stället 1966–1968 ordförande i Försvarets förvaltningsdirektion (av vilken han som tjänstgörande chef för Arméförvaltningen redan hade varit ledamot 1964–1966). Under de åren hade han också i uppdrag att utreda en samlad organisation för försvarets materialanskaffning, vilket ledde till inrättandet av Försvarets materielverk den 1 juli 1968. Han var därefter verkets generaldirektör och chef 1968–1974, varefter han inträdde som generallöjtnant i reserven 1974. Som generaldirektör lade han ned "ett omfattande arbete på att utveckla och systematisera den ofta mycket komplicerade processen vid anskaffning av materiel inom försvaret, och av särskild betydelse är, att han införde och utvecklade fasta rutiner i kontakten med försvarsgrenscheferna liksom med institutioner direkt engagerade i försvarsforskning eller i för försvaret betydelsefull forsknings- och försöksverksamhet samt inte minst med försvarsindustrin". Från 1978 var Wåhlin ordförande i den parlamentariska kommission som utredde frågor rörande flyg- och robotindustrins framtid. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.