Meningsutbyte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder meningsutbyte, varianter, uttal och böjningar av meningsutbyte

Meningsutbyte synonym, annat ord för meningsutbyte, vad betyder meningsutbyte, förklaring, uttal och böjningar av meningsutbyte.

Vad betyder och hur uttalas meningsutbyte

Meningsutbyte uttalas men|ings|ut|byte och är ett substantiv.

Ordformer av meningsutbyte

Singular

meningsutbyte
obestämd grundform
meningsutbytes
obestämd genitiv
meningsutbytet
bestämd grundform
meningsutbytets
bestämd genitiv

Plural

meningsutbyten
obestämd grundform
meningsutbytens
obestämd genitiv
meningsutbytena
bestämd grundform
meningsutbytenas
bestämd genitiv

Meningsutbyte är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet meningsutbyte

  1. Det var även aktuellt att filma Bjørnsons berättelse i Norge 1932, då det var 100-årsjubileum av författarens födelse. Ett norskt företag, Kamerafilm, planerade för detta i samarbete med det danska Nordisk Tonefilm med danske regissören Georg Schneevoight som uppgiven regissör. Man fann emellertid att Svensk Filmindustri fortfarande ägde filmrättigheterna sedan den stumma versionen från 1919. Det norska bolaget hade visserligen införskaffat rätten till ljudupptagning från Bjørnsons arvingar men SF hävdade sitt ägandeskap till den fotografiska rätten. Det norska företaget erbjöd sig då att lösa ut SF för den summa detta bolag en gång betalat men det senare krävde då i tämligen bestämda ordalag en tio gånger så stor summa, 50 000 kr, vilket motsvarade en tredjedel av en vid den tiden normal inspelningsbudget. Efter en del meningsutbyte föll så hela detta projekt. Enligt den norska tidningen Tidens Tegn (14.7.1932) menade SF:s VD Olof Andersson om norrmännens bud att "Den slags konkurranse kan bare møtes med motkrav av prohibitiv art". (källa)
  2. Filmen är full av roliga och säregna meningsutbyten, fraser och repliker som är en av anledningarna till filmens och kvinnornas kultstatus. (källa)
  3. Köksdebatten (engelska: Kitchen Debate) var en serie spontana meningsutbyten (med tolk) mellan USA:s vicepresident Richard Nixon och Sovjetunionens premiärminister Nikita Chrusjtjov vid invigningen av amerikanska nationalutställningen i Sokolnikiparken i Moskva den 24 juli 1959. För utställningen byggdes ett helt hus, som de amerikanska utställarna påstod att vem som helst i USA kunde ha råd med. Huset var fyllt med arbetsbesparande utrustning och rekreationsutrustning som skulle representera frukterna av det kapitalistiska USA:s konsumtionsmarknad. (källa)
  4. Samtal är ett utbyte av information mellan två eller flera människor. Beroende på vilka som samtalet förs emellan, så kan samtalsstilen variera. När ett visst syfte önskas uppnås med samtalet så kan argumentation vara en viktig del och samtalet kan ses som en form av retorik. Samtalet kan också vara en intervjuteknik och används också som en lugn form för att få fram fakta som vid psykoterapi eller kuratorbesök. Ett samtal med intensivare meningsutbyte mellan deltagarna kallas vanligen diskussion. (källa)
  5. På grund av ungrarnas sena ankomst till det nuvarande bosättningsområdet kring Donaus mellersta lopp och deras förfäders långa historiska vandring (från cirka 3000 f.Kr. - 895 eller 896 e.Kr.) är detta folks förhistoria något oklar. En del teorier är föremål för ett ständigt meningsutbyte (till exempel om de äldsta förfädernas möjliga vandringar öster om Ural). Efter att cirka 3000 f.Kr. ha lämnat det gemensamma finsk-ugriska urhemmet förde ungrarnas förfäder ett nomadiserande liv på geografiskt så vidsträckta områden att det är ytterst svårt att följa denna vandring i enskildheter. Den gemensamma ugriska perioden (innan manser och chanter gick sin egen väg) anser man ha förlöpt inom ett skogigt stäppområde, där man livnärt sig på boskapsskötsel kombinerad med jordbruk. I samband med att en torrare klimatperiod inträdde i slutet av bronsåldern, som gav stäppen en ökenartad prägel, tvangs ungrarna antingen att flytta längre norrut eller också att övergå till nomadiserande levnadssätt med boskapsskötsel som huvudnäring. Stammen delades i två delar, av vilka en valde det förstnämnda alternativet, den andra alternativ två. Obugriernas förfäder flyttade norrut för att bevara sitt varierande levnadssätt under det att fornungrarnas förfäder ändrade levnadssätt och blev nomadiserande boskapsskötare. Denna splittring anses ha ägt rum cirka 1000 eller 500-600 f.Kr. Men även häråder delade meningar. (källa)
  6. På många svenska arbetsplatser finns fastlagda tidpunkter för fikapaus – exempelvis mitt på förmiddagen och mitt på eftermiddagen. Pausen är del av den betalda arbetstiden och tillbringas ofta i närheten av kaffemaskiner och lunch/fika-rum. Det anses troligt att den svenska fikatraditionen ger möjlighet till större meningsutbyte och förståelse arbetskollegor emellan. (källa)
  7. Rymdimperiet slår tillbaka – när de korsar sjön säger Bala: "I hope you know what you're doing". Z svarar då: "Yeah, me too". Ungefärligt översatt: "Jag hoppas att du vet vad du gör". "Ja, det hoppas jag också". Detta meningsutbyte sker även mellan Prinsessan Leia och Han Solo när de ska flyga Årtusendefalken in i en asteroid. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.