Migrationsfråga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder migrationsfråga, varianter, uttal och böjningar av migrationsfråga

Migrationsfråga synonym, annat ord för migrationsfråga, vad betyder migrationsfråga, förklaring, uttal och böjningar av migrationsfråga.

Vad betyder och hur uttalas migrationsfråga

Migrationsfråga uttalas migr|at|ions|fråga och är ett substantiv.

Ordformer av migrationsfråga

Singular

migrationsfråga
obestämd grundform
migrationsfrågas
obestämd genitiv
migrationsfrågan
bestämd grundform
migrationsfrågans
bestämd genitiv

Plural

migrationsfrågor
obestämd grundform
migrationsfrågors
obestämd genitiv
migrationsfrågorna
bestämd grundform
migrationsfrågornas
bestämd genitiv

Migrationsfråga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet migrationsfråga

  1. Inrikesministerium eller Inrikesdepartement är ett ministerium (regeringsdepartement) som vanligtvis ansvarar för polisväsendet, säkerhet, allmän ordning, civilt försvar, migrationsfrågor och kontakter med de regionala och lokala nivåerna. Ministeriet leds av en inrikesminister och bistås i detta av en tjänsteman som vanligtvis är politiskt tillsatt och i flera länder innehar titeln statssekreterare. I till exempel Ryssland, Tyskland, Storbritannien och Frankrike är inrikesministeriet ett av de större och mer prestigefyllda ministerierna. I USA finns det dels inrikesdepartementet, som förvaltar allmän mark och ansvarar för miljövård, bevarandet av viktiga naturtillgångar samt frågor om USA:s ursprungsbefolkning, och dels inrikessäkerhetsdepartement som ansvarar för mer traditionella inrikesdepartementala frågor såsom säkerhet- och polisfrågor. I många länder inom brittiska samväldet benämns inrikesministeriet Ministry/Department of Home Affairs eller motsvarande. I Schweiz har inrikesministeriet hand om frågor rörande pensioner, socialförsäkringar, familjepolitik, forskning, kultur, utbildning, hälsofrågor, livsmedel, jämställdhet, statistik, riksarkivet, och meteorologi. (källa)
  2. Inrikesminister är den minister i ett lands regering som vanligtvis ansvarar för polisväsendet, kriminalvården, migrationsfrågor, gränskontroll samt säkerhet och allmän ordning. Inrikesministern leder ett inrikesministerium eller motsvarande och bistås i detta av en vanligtvis politiskt tillsatt tjänsteman som i flera länder innehar titeln statssekreterare. (källa)
  3. I Finland sorterar Europa- och migrationsministern under Inrikesministeriet. I Danmark benämns motsvaramde ämbetet ministeren for flygtninge, indvandrere og integration. I många länder ansvarar inrikesministern för migrationsfrågor. Inom ramen för Europeiska unionens råd möts justitie-, migrations- och inrikesministrar i formationen rådet förättsliga och inrikes frågor. (källa)
  4. Gür har under många år med böcker, debattartiklar och anföranden debatterat migrationsfrågor, välfärd och ekonomisk utveckling. Under Almedalsveckan i Visby 2018 presenterade han på kyrkbacken utanför stadens domkyrka ett anförande med titeln "9,5 teser om integrationen" – med underrubriken "Så får vi bukt med problemen fram till valet 2038". Anförandet kom att störas av att domprosten i Visby, Mats Hermansson, ringde i domkyrkans klockor - något Hermansson senare sagt sig ångra. Användandet av kyrkans klockor för att störa en debattör fördömdes från många håll, av bland andra Tove Lifvendahl, Antje Jackelén och Carl Bildt, medan Aftonbladets Jonna Sima framförde att "Visby domprost är ett föredöme". Gür har därefter presenterat sitt seminarium på ledarplats bland annat i tidningen Göteborgs-Posten. (källa)
  5. Tidningen har en bevakning av in- och utrikesnyheter, IT och övervakning, miljö och hälsa. Tidningen skriver återkommande om alternativmedicin för att behandla cancer samt sprider vaccinationsmotstånd och uppgifter om risker med mobilstrålning, samt klimatskepticism och kritik av miljöpolitik. Andra återkommande teman är Syrienkonflikten, migrationsfrågor, yttrandefrihetsfrågor, kritik mot EU, Israel, övervakning, GMO, globalism, och Bonnierkoncernen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.