Misshällighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder misshällighet, varianter, uttal och böjningar av misshällighet

Misshällighet synonym, annat ord för misshällighet, vad betyder misshällighet, förklaring, uttal och böjningar av misshällighet.

Vad betyder och hur uttalas misshällighet

Misshällighet uttalas miss|häll|ig|het och är ett substantiv -en -er.

Misshällighet betyder:

Ordformer av misshällighet

Singular

misshällighet
obestämd grundform
misshällighets
obestämd genitiv
misshälligheten
bestämd grundform
misshällighetens
bestämd genitiv

Plural

misshälligheter
obestämd grundform
misshälligheters
obestämd genitiv
misshälligheterna
bestämd grundform
misshälligheternas
bestämd genitiv

Misshällighet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet misshällighet

  1. Incidenten vid Marco Polo-bron markerade inte enbart begynnelsen på ett öppet, icke-förklarat krig mellan Kina och Japan, utan skyndade också på bildandet av den andra Kuomintang – det kinesiska kommunistpartiets (KKP) förenade front. Samarbetet skedde mest effektfullt för det belägrade KKP. Misshälligheterna mellan de två antagonisterna visade sig ofta. Deras allians framtvingades bildligt talat med hjälp av vapenmakt när Chiang Kai-shek kidnappades i Xi'anincidenten och tvingades alliera sig med KKP. Den oroliga alliansen började brytas ner sent under 1938 trots Japans stadiga territorialvinster i norra Kina, kustregionerna, och i den rika Yangtzefloddalen i centrala Kina. Konflikter mellan nationalisterna och kommunisterna blev mera ofta förekommande i de områden som låg utanför japansk kontroll år 1940. Kommunisterna expanderade sitt inflytande, när möjligheter gavs, genom massorganisationer, administrativa reformer, mark och skattereformer som favoriserade bönderna, medan nationalisterna försökte förhindra spridningen av det kommunistiska inflytandet. (källa)
  2. Snart uppstod dock misshällighet mellan Tord och den norske biskopen Henrik. Biskopen ansåg att Tord ägnade större kraft åt att befästa sin egen ställning än åt att fullfölja kungens uppdrag. Dessa båda strävanden behövde dock ej utesluta varandra, men Tords möjlighet att vinna kungens öra försvårades ytterligare sedan biskopen avrest till Norge och det uppstått stor vänskap mellan honom och Tords fiende Gissur Torvaldsson. (källa)
  3. Tjäder bestämmer sig att vara vänlig mot Petterson trots de tidigare misshälligheter som rått dem emellan och han börjar mer och mer att trivas med krigarlivet. Petterson får börja sköta sin affärsverksamhet på Tjäders rum och får till sin hjälp från sitt kontor. Det blir manöver igen och Petterson smiter ifrån till en restaurang. När han skall serveras blir han emellertid bortmotad från sin plats från en korpral. I samband med detta ser Petterson sin fru i sällskap med advokat Hallén och de ser ut att ha trevligt tillsammans. Övningen fortsätter och Petterson skickar iväg Frisk och ger honom pengar för att hälsa på sin sjuka mor. Tjäder som observerat detta säger strängt att det inte är brukligt att manskapet beviljar permission men säger ändå sedan att det är bra att han nu fått en känsla av kamratanda. Han påpekar att krigarlivet trots allt varit nyttigt för Petterson. (källa)
  4. Sedan Höijer fått den efterlängtade professuren, blev han efter en tid missbelåten med sin ställning, och på sina sista dagar började han längta från Uppsala. En orsak därtill var bland annat de misshälligheter, som uppstod mellan honom och åtskilliga av hans ämbetsbröder till följd av den häftighet och det anspråk på överlägset omdöme, varmed han i det akademiska konsistoriet ofta sökte att göra sin mening gällande. (källa)
  5. År 1889 tvangs han av kejsaren att inskränka denna och måste 1890 ta avsked som hovpredikant. Till detta bidrog även Stoeckers ivrande för att skilja kyrkan från staten. Samma år var han emellertid redan färdig med att ta ett nytt betydelsefullt initiativ, då han grundlade Evangelisk-sociala kongressen, en opolitisk sammanslutning av dem, som ville diskutera de sociala frågorna i kristlig anda och till vilka flera av Tysklands mest betydande män anslöt sig. Stoeckers utpräglade, agitatoriska partitagande i de kyrkliga tvisterna vållade snart misshälligheter. År 1896 tvangs han utträda ur kongressen, men bildade 1897 Fria kyrklig-sociala konferensen. På 1890-talet uppstod även en brytning mellan honom och det tysk-konservativa partiet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.