Muddringsarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder muddringsarbete, varianter, uttal och böjningar av muddringsarbete

Muddringsarbete synonym, annat ord för muddringsarbete, vad betyder muddringsarbete, förklaring, uttal och böjningar av muddringsarbete.

Vad betyder och hur uttalas muddringsarbete

Muddringsarbete uttalas muddr|ings|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av muddringsarbete

Singular

muddringsarbete
obestämd grundform
muddringsarbetes
obestämd genitiv
muddringsarbetet
bestämd grundform
muddringsarbetets
bestämd genitiv

Plural

muddringsarbeten
obestämd grundform
muddringsarbetens
obestämd genitiv
muddringsarbetena
bestämd grundform
muddringsarbetenas
bestämd genitiv

Muddringsarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet muddringsarbete

  1. Riddarholmsskeppet är ett vrak som påträffades 1930 vid muddringsarbeten i Riddarholmskanalen utanför sydöstra Riddarholmen i Stockholm. En teori är att det är vraket efter ett senmedeltida slagskepp som byggdes kring 1517 i samband med Gustav Vasas befrielsekrig och den första svenska flottan. (källa)
  2. Olyckan inträffade vid byn Madama ungefär 15 kilometer norr om Suez i den södra delen av kanalen på en sträcka, där det endast finns en farled. Åtta bogserbåtar från Suez Canal Authority och Svitzer, som var lokalt tillgängliga, sattes in för att omedelbart försöka dra M/V Ever Given loss, men försöken misslyckades. Både för och akter hade fastnat i kanalbankarnas sand, varför också grävning av sand och muddringsarbeten påbörjades, samtidigt som fler och större bogserbåtar med ett pollaredrag på 400 ton vardera rekvirerades. (källa)
  3. "Der Alte Schwede" är ett flyttblock som hittades 1999 vid muddringsarbeten på 15 meters djup i floden Elbe nära Hamburg. Flyttblocket har en omkrets av 19,7 meter, en höjd av 4,5 meter och väger 217 ton. Det hade av inlandsisen, under Elster-istiden för 400 000 år sedan, förts ända från Småland till fyndplatsen. Därför döptes det i juni 2000 officiellt till "Der Alte Schwede". "Alter Schwede" är ett tyskt uttryck som används för att beskriva häpnad, som ungefär "det var som fanken". "Der Alte Schwede" är Tysklands äldsta stor-flyttblock och officiell medborgare i Hamburg. (källa)
  4. Självständig, kunskapsrik och utrustad med stor praktisk duglighet, anlitades han både av regering och medborgare i flera viktiga värv. Sålunda var han 1818–1835 ordförande för Göteborgs stads äldste, 1824 ledamot i styrelsen för segelfartens förbättrande mellan Vänern och Västerhavet, 1835 ledamot i kommittén för granskning av Göta kanals segelfartstaxa, sedermera även i kommittén för uppgörande av förslag för Trollhätte slussverks ombyggande, samt i hospitalsdirektionen i Göteborg. 1838 blev han ordförande i styrelsen för arbetena i Göta älv och Göteborgs hamn, "Kongl. Direktionen öfver Götheborgs Hamn- och Elfarbeten", (framför allt muddringsarbeten) och 1850 ordförande i Göta kanals bolag och direktion. Ett av hans fartyg var det första som år 1822, då kanalen öppnades, från Göta älvs mynning seglade upp till Vänern och vidare in på Vättern. (källa)
  5. Der Alte Schwede är ett flyttblock som hittades 1999 vid muddringsarbeten på 15 meters djup i floden Elbe nära Hamburg. Flyttblocket har en omkrets på 19,7 meter, en höjd på 4,5 meter och väger 217 ton. Det hade av inlandsisen, under Elster-istiden för 400 000 år sedan, förts ända från Småland till fyndplatsen. Därför döptes det i juni 2000 officiellt till "Der Alte Schwede". Uttrycket "alter Schwede" är ett tyskt talesätt som har den ungefärliga betydelsen "en inte helt allvarligt menad överraskning i positiv bemärkelse", som ungefär "det var som fanken". "Der Alte Schwede" är Tysklands äldsta stor-flyttblock och officiell medborgare i Hamburg. (källa)
  6. Under år 1925 var alla schakt- och muddringsarbeten avslutade och samma år kunde man släppa in vattnet igen, nu i nivå med Saltsjön (4,7 meter lägre än tidigare). Innan Hammarbyleden byggdes låg Hammarby sjö och Sicklasjön (dåvarande Långsjön) i samma nivå, men på grund av sjösänkningen beslöts 1928 att anlägga Sickla kanal med Sickla sluss. Den öppnades 1931, men kom inte att användas i någon större utsträckning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.