Munstycke Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder munstycke, varianter, uttal och böjningar av munstycke

Munstycke synonym, annat ord för munstycke, vad betyder munstycke, förklaring, uttal och böjningar av munstycke.

Vad betyder och hur uttalas munstycke

Munstycke uttalas mun|stycke och är ett substantiv -t -n.

Ordformer av munstycke

Singular

munstycke
obestämd grundform
munstyckes
obestämd genitiv
munstycket
bestämd grundform
munstyckets
bestämd genitiv

Plural

munstycken
obestämd grundform
munstyckens
obestämd genitiv
munstyckena
bestämd grundform
munstyckenas
bestämd genitiv

Munstycke är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet munstycke

  1. En högtryckstvätt är ett redskap som huvudsakligen används för rengöring. Den fungerar genom hydromekanisk bearbetning samtidigt som vatten och rengöringsmedel löser smuts och fett. Grundfunktionen är en motor som driver en pump som i sin tur pressar vätskan genom ett munstycke. Förutom ett traditionellt spruthandtag finns olika tillbehör och munstycken för olika typer av uppgifter. Det finns högtryckstvättar som använder varmt respektive kallt vatten. (källa)
  2. blåsinstrument, till exempel träblåsinstrument som klarinett, tvärflöjt, oboe, fagott, eller bleckblåsinstrument som trumpet, trombon, valthorn och tuba. Här ingår även orgel och klaviatur (dragspel). Det som avgör om ett blåsinstrument är bleckblås eller träblås är munstycket. Bleckblåsinstrument har ett klockformat munstycke där läpparnas vibration sätter luftpelaren i instrumentet i vibration vilket resulterar i en ton. (källa)
  3. En vanlig joint består av fyllning inrullad i cigarettpapper med ett munstycke, ett filter, i ena änden. Hasch och marijuana smulas och kan till skillnad från tobak inte skäras i strimlor, därför viks eller tvinnas jointens topp ihop för att hindra innehållet från att falla ur. (källa)
  4. Om två hål i ett munstycke är snedriktade så att dellågorna så att säga krockar med varandra, blir temperaturen så hög att även det bildade fria kolet förbränns. Därvid minskar sotbildningen. (källa)
  5. Dessa modeller som har konstant undertryck och horisontellt luftflöde. Båda har en rörlig kolv som styrs av undertrycket i insugningsröret. Längst ner på kolven sitter en bränslenål som styr flödet av bränsle från ett munstycke. Eftersom kolven ärörlig och kan ändra på förgasarens innerdiameter är luftens hastighet genom förgasaren i stort sett konstant oavsett motorns belastning och varvtal. Bränslenålens utformning avgör hur mycket bränsle som sugs in på respektive varvtal. En sliten nål kan alltså orsaka hög bränsleförbrukning. Detta upptäcks oftast vid en årlig kontrollbesiktning, då avgasvärdena mäts. (källa)
  6. Då klarinetten inte spelas, skyddas det ömtåliga rörbladet av en kapsel av metall eller plast, som träs över munstycket. (källa)
  7. Vid vällningen av järnet användes vanligen en öppen härd (så kallad klensmedshärd), försedd med en forma (munstycke för luftinblåsning), till vilken blästerluften kom från en blåsbälg (dessa var oftast hand- eller vattendrivna). Järnet bearbetades sedan till färdig produkt med hammare och städ. (källa)
  8. I blåshorn av modern souvenirtyp är det vanligt att sätta in ett munstycke av plast så att det blir ljud i hornet, men detta ljud är sällan särskilt likt det ljud en kunnig hornspelare kan åstadkomma. (källa)
  9. Rätt utfört är ett lavemang inte obehagligt. Den som skall ges eller själv ta ett lavemang lägger sig på sidan, med knäna halvt uppdragna mot kroppen, ett annat alternativ är att stå på alla fyra. Därefter förs ett väl insmort munstycke varsamt upp i ändtarmsöppningen. Munstycket sitter på en slang som i andra änden är ansluten till en behållare eller plastpåse med cirka 1,5 liter ljummet vatten (och eventuell lavemangstillsats). (källa)
  10. Ett traditionellt vinskinn tillverkas av två delar av getskinn, som vänds med håren inåt och beckas för att inte släppa igenom vätska. Skinnet blir styvare men är fortfarande inte helt stelt. Munstycket är ursprungligen av horn, men kan i billigare skinn vara av plast. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.