Vad betyder och hur uttalas museibesökare
Museibesökare uttalas musei|be|sök|are.
Ordformer och varianter av museibesökare
Singular
- museibesökare
- obestämd grundform
- museibesökares
- obestämd genitiv
- museibesökaren
- bestämd grundform
- museibesökarens
- bestämd genitiv
Plural
- museibesökare
- obestämd grundform
- museibesökares
- obestämd genitiv
- museibesökarna
- bestämd grundform
- museibesökarnas
- bestämd genitiv
Museibesökare är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet museibesökare
Elefanten som symbol för något stort men obemärkt eller nonchalerat förekommer bland annat i rysk 1800-talslitteratur. I fabeldiktaren Ivan Krylovs berättelse "Den nyfikne", ursprungligen publicerad 1814, förekommer en man som under ett besök på ett museum lägger märke till mycket, men lyckas missa en elefant. I Fjodor Dostojevskijs roman Onda andar från 1872 liknas en av romanfiguerna vid museibesökaren i "Den nyfikne".
Havorringen är en guldhalsring, tillverkad på 100-talet e.Kr, som påträffades av en slump i april 1961 i samband med utgrävningar i fornborgen vid Havor i Hablingbo socken på Gotland. Upphittaren var arkeologen och antikvarien Peter Manneke. Tidigare föreslogs ett västkeltiskt eller sydöstligt ursprung för halsringar av denna typ, men idag räknar man även med att de kan ha tillverkats i Norden. Havorringen placerades omsider i skattkammaren på Gotlands Fornsal och kunde där beskådas av museibesökare och forskare i 25 år innan den stals 1986. Ringen är ett av de mer fantastiska guldfynd som gjorts i Sverige. Ringens guldvärde uppskattas till 300000 kronor men värdet som konstföremål uppgår troligen till tiotals miljoner. Ringen vägde närmare 800 gram.