Musikinslag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musikinslag, varianter, uttal och böjningar av musikinslag

Musikinslag synonym, annat ord för musikinslag, vad betyder musikinslag, förklaring, uttal och böjningar av musikinslag.

Vad betyder och hur uttalas musikinslag

Musikinslag uttalas mus|ik|in|slag och är ett substantiv.

Ordformer av musikinslag

Singular

musikinslag
obestämd grundform
musikinslags
obestämd genitiv
musikinslaget
bestämd grundform
musikinslagets
bestämd genitiv

Plural

musikinslag
obestämd grundform
musikinslags
obestämd genitiv
musikinslagen
bestämd grundform
musikinslagens
bestämd genitiv

Musikinslag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet musikinslag

  1. Jazzkungen var den andra filmen någonsin att spelas in med den nya färgfilmstekniken technicolor och innehåller bland annat en animerad sekvens av Walter Lantz som är den första tecknade filmen i technicolor över huvud taget. Filmen är också en av de första där man inte tog upp ljud och bild samtidigt i musikinslagen utan lät sångare och musiker spela "playback". (källa)
  2. Pratshowen, med dess fokus kring programledare, hörbar studiopublik, aktuella gäster och musikinslag, kan jämföras med andra intervju- eller samtalsbaserade programformat. Ett program med diskussioner om aktuella ämnen, där ämnet i regel är viktigare än underhållningsfaktorn, kan kallas samtalsprogram. (källa)
  3. Sångspel är en musikdramatisk lättare form av underhållning, ett skådespel med talad dialog och musikinslag, av mindre format än en opera eller operett. (källa)
  4. Bach är en centralgestalt i den protestantiska kyrkomusiken på grund av sin omfattande produktion av verk för kyrkoårets olika högtider. Bachs två passioner (oratorier över temat Jesu lidande och död) är ofta återkommande musikinslag under passionstiden i många länder. Han har kallats för "den femte evangelisten", syftande på Bibelns fyra evangelister. (källa)
  5. Muminmusiken hördes för första gången utanför Mumindalen i slutet av 1950-talet, då skådespelet Troll i kulisserna introducerades i Stockholm. Regissören Vivica Bandler uppmanade Tove Jansson: "Hördu, i Sverige vill de ha visor". Den tidigare uppsättningen på Svenska Teatern i Helsingfors innehöll inga musikinslag. Pianisten och låtskrivaren Erna Tauro (bäst känd som kompositör till den klassiska visan "Höstvisa" med text av Jansson) skrev melodierna till Sex Muminvisor (Mumintrollets visa, Lilla Mys visa, Fru Filifjonks sång, Teaterråttan Emmas visdomsord, Misans klagolåt, Slutsång). Dessa sånger har spelats in på en LP av de ursprungliga muminaktörerna, bland andra Lasse Pöysti och Birgitta Ulfsson, men den inspelningen har inte varit kommersiellt tillgänglig sedan 1980-talet. Sångkatalogen växte under 1960- och 70-talen med sånger som Muminpappans visa, Too-Tickis vintervisa och Julsång för knytt, och alla sånger publicerades i boken Visor från Mumindalen 1993 av bokförlaget Bonniers. (källa)
  6. Musikinslag ur The Goldwyn Follies på Youtube. (källa)
  7. Trazan och Banarne är en TV-serie för barn som sändes i Sveriges Television under flera säsonger med början i tio avsnitt julen 1976. Den första serien – Trazan Apansson – julens konung – var del av SVT:s Jullovsmorgon. Titelfigurerna spelades av Lasse Åberg (Trazan) och Klasse Möllberg (Banarne). Serien är ett varieté-liknande program, där korta sketcher varvas med musikinslag och dramatiska scener. Avsnitten från 1976–1978 finns inte längre tillgängliga i SVT:s arkiv efter att originalbanden oavsiktligt spelades över och återanvändes. 1980 gjordes en ny TV-serie med Trazan och Banarne tillsammans med Electric Banana Band. Trazan och Banarne har även spelat in flera skivor, några av dessa tillsammans med Electric Banana Band. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.