Musiklärare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musiklärare, varianter, uttal och böjningar av musiklärare

Musiklärare synonym, annat ord för musiklärare, vad betyder musiklärare, förklaring, uttal och böjningar av musiklärare.

Vad betyder och hur uttalas musiklärare

Musiklärare uttalas mus|ik|lär|are och är ett substantiv.

Ordformer av musiklärare

Singular

musiklärare
obestämd grundform
musiklärares
obestämd genitiv
musikläraren
bestämd grundform
musiklärarens
bestämd genitiv

Plural

musiklärare
obestämd grundform
musiklärares
obestämd genitiv
musiklärarna
bestämd grundform
musiklärarnas
bestämd genitiv

Musiklärare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet musiklärare

  1. Hon medverkade även i första säsongen av SVT:s barnprogram Kändisbarnvakten. Hon har även varit musiklärare på Svartbäcksskolan i Haninge. (källa)
  2. I Sverige före reformationen var kantor en präst i en domkyrka som bland annat hade hand om körsången, läsningen och sången i koret (jämför med kantor i synagoga) samt skötsel av bokskåp. Sedermera blev kantor, eller rector cantus, liktydigt med den som såsom försångare ledde församlingssången, innan orgeln tog över den uppgiften, denna uppgift var först främst en lekmannasyssla. År 1881, då sysslan allt oftare hade kommit att vara förenad med klockar- eller organisttjänst, infördes kyrkosångarexamen (kantorsexamen från och med 1930) som krav för innehavare av sådan befattning. Kantor har också använts för att beteckna musiklärare, sångare och musiker i allmänhet. (källa)
  3. En musikhögskola, ett konservatorium eller ett musikkonservatorium, är en institution för högre musikutbildning. Vid musikhögskolor utbildas bland annat musiklärare, musiker, kyrkomusiker, tonsättare och dirigenter. (källa)
  4. Körledaren kan vara utbildad dirigent, kyrkomusiker, körpedagog, musiklärare, sångpedagog eller självlärd. Vill man göra en distinktion mellan körledare och kördirigent så har körledaren fler arbetsuppgifter av administrativ och/eller föreningsmässig karaktär, medan kördirigentens arbetsuppgifter är snävare och enbart av musikalisk art. Vid professionella institutioner som musikteatrar eller konsertföreningar har körledaren ofta titeln kormästare. (källa)
  5. Pedagoger (musiklärare och musikcirkelledare). (källa)
  6. Studierna går i vissa fall att kombinera med studier i praktiskt musicerande, men traditionellt är utbildningen till musikvetare (vid universitet) skild från utbildningarna till musiker och musiklärare (vid musikhögskola), även om musikteori är ett gemensamt ämne och kurser i musikhistoria (musik och samhälle) ges även på musikhögskolor. (källa)
  7. Musiklärare undervisar vanligtvis i den obligatoriska grundskolan eller i musik- och kulturskolans frivilliga undervisning. De vanligaste utbildningsinriktningarna för musiklärare är därför klasslärare (för grundskolan och gymnasiet) eller instrumental- och ensemblelärare (för musik- och kulturskolan). Den här uppdelning uppstod i och med den så kallade OMUS-reformen 1978, som bland annat var följden av försöksverksamheten med SÄMUS i början och mitten av 70-talet. Andra inriktningar som tillkommit är rytmik, musikteori, komposition, ljudteknik/studioteknik och ensembleledning/dirigering. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.