Månadsmagasin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder månadsmagasin, varianter, uttal och böjningar av månadsmagasin

Månadsmagasin synonym, annat ord för månadsmagasin, vad betyder månadsmagasin, förklaring, uttal och böjningar av månadsmagasin.

Vad betyder och hur uttalas månadsmagasin

Månadsmagasin uttalas mån|ads|magas|in och är ett substantiv.

Ordformer av månadsmagasin

Singular

månadsmagasin
obestämd grundform
månadsmagasins
obestämd genitiv
månadsmagasinet
bestämd grundform
månadsmagasinets
bestämd genitiv

Plural

månadsmagasin
obestämd grundform
månadsmagasins
obestämd genitiv
månadsmagasinen
bestämd grundform
månadsmagasinens
bestämd genitiv

Månadsmagasin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet månadsmagasin

  1. Det var i Frankrike och England som följetongen uppkom i olika månadsmagasin under romantiken och den tidiga realismen i mitten av 1800-talet. Kända följetongsförfattare är Arthur Conan Doyle, Alexandre Dumas den äldre och Charles Dickens. Sherlock Holmes, Oliver Twist och Greven av Monte Cristo är typiska följetongsromaner. (källa)
  2. Schibbye har varit redaktör för tidskriften Rebell som ges ut av Revolutionär Kommunistisk Ungdom, redaktör för Brännpunkt Irak samt anställd 2007–2009 på månadsmagasinet Folket i Bild/Kulturfront som redaktör. Därefter har han verkat som frilansjournalist med inriktning mot utrikesreportage i främst Syd- och Sydostasien. (källa)
  3. Waerland var karismatisk och kontroversiell. Efter inre stridigheter inom Svenska Frisksportförbundet lämnade han detta förbund. Istället grundade han 1938 Allnordiska Förbundet för Folkhälsa, senare Allnordisk Folkhälsa, som idag är verksamt som Hälsofrämjandet. 1940 grundade han tidskriften Solvikingen som efter hand bytte namn till Waerlands månadsmagasin, till en början med Waerland som utgivare. Tidskriften angav som sitt syfte att medverka till "de nordiska folkens andliga och kroppsliga pånyttfödelse". Från och med 1952 tog Waerlands redaktör Eskil Svensson över tidningen och rollen som ansvarig utgivare. 1954 bytte han namnet till Tidskrift för HÄLSA och drev den fram till 1987 som ett familjeföretag som sedan såldes till finansmannen Björn Hultin. 1990 övertogs Hälsa av Energica förlag och ny chefredaktör blev Per Frisk. Hösten 2008 övertog Forma Publishing Group (numera Forma Magazines), ett mediahus som bland annat äger Icakuriren och Hus och Hem, ny chefredaktör blev Carina Jörsäter, som tidigare varit redaktionschef. Våren 2013 tog Maria Torshall över som chefredaktör och hösten 2014 köptes Hälsa tillsammans med hela Forma Magazines av den danska mediekoncernen Egmont Publishing AB. (källa)
  4. Jonas Bonnier debuterade 1988 med romanen Prinsessan och halva kungariket, vilken fick ett välvilligt mottagande och gav en viss uppmärksamhet. Han fortsatte att arbeta som journalist, under flera år skrev han veckovisa för kulturkrönikor för reklamtidningen Resumé samtidigt som han medverkade som kåsör i ett par månadsmagasin. Som manusförfattare för film och TV debuterade han 1990 med Hans tid som gravid, på Sveriges Television,  och med romanen Till Viktoria 1991, fick Bonnier något av ett genombrott hos kritikerna. Det dröjde dock till romanen Saffranshjärtan, 2002, som även blev huvudbok i Lyssnarklubben, innan han nådde något slags publikt genombrott. (källa)
  5. Efter anställning vid A-pressens redaktionstjänst 1970 blev Rosenberg 1972 inrikesreporter på Dagens Eko i Sveriges radio och inrikesreporter på Rapport i televisionen år 1975. År 1977 gick han över till Aftonbladet för att starta dess nya söndagsbilaga Magasinet men återgick 1979 till televisionen och anställdes vid det nybildade bolaget Sveriges Television. Där var han 1979–1985 reporter och programledare för det fördjupande nyhetsprogrammet Magasinet och 1985–1989 TV2:s USA-korrespondent. 1990–1999 var han chefredaktör för månadsmagasinet Moderna Tider samt ledde aktualitetsprogrammet med samma namn i TV3. Åren 1991–2011 var Rosenberg kolumnist i Dagens Nyheter. Han har också varit gästprofessor vid enheten för journalistik, medier och kommunikation (JMK) vid Stockholms universitet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.