Nittioårsåldern Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nittioårsåldern, varianter, uttal och böjningar av nittioårsåldern

Nittioårsåldern synonym, annat ord för nittioårsåldern, vad betyder nittioårsåldern, förklaring, uttal och böjningar av nittioårsåldern.

Vad betyder och hur uttalas nittioårsåldern

Nittioårsåldern uttalas nit|tio|års|åldern äv. nit|ti|års|åldern och är ett substantiv bestämd form.

Ordformer av nittioårsåldern

Singular

nittioårsåldern
bestämd grundform
nittioårsålderns
bestämd genitiv

Variantstavning singular

nittiårsåldern
bestämd grundform
nittiårsålderns
bestämd genitiv

Nittioårsåldern är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nittioårsåldern

  1. Vid mantalsskrivningen 1676 upptas en Hans Danto bosatt på Mariaberget och en Hans Tanto som arrendator i kvarteret Mullvaden på västra Södermalm. Hans Danto och Hans Tanto redovisas som två individer – men skulle också kunna vara samma person. En Barbro Florentina Tanto avled år 1726 och i boutredningen omnämns svärdfejaren Hans Tanto som änkling. Svärdfejaren Hans Tanto dog 1732. Om det är samme man som den Hans Tanto som omnämns på 1660-talet så skulle han i så fall vara i nittioårsåldern. Mer sannolikt är att han är en son med samma namn. Hans Tanto sålde redan år 1669 området till den välbärgade räntmästaren Börje Olofsson Cronberg. (källa)
  2. Bass övervakades av FBI, som fortsatte se på henne som ett potentiellt säkerhetshot fram till att hon var i nittioårsåldern. (källa)
  3. Vid mantalsskrivningen 1676 upptas en Hans Danto bosatt på Mariaberget och en Hans Tanto som arrendator i kvarteret Mullvaden på västra Södermalm. Hans Danto och Hans Tanto redovisas som två individer – men skulle också kunna vara samma person. En Barbro Florentina Tanto avlider år 1726 och i boutredningen omnämns svärdfejaren Hans Tanto som änkling. Svärdfejaren dör 1732. Om detta är samme man som den Hans Tanto som omnämns på 1660-talet så skulle han i så fall vara i nittioårsåldern när han avlider, en ovanligt hög ålder vid denna tid. Mer sannolikt är att det är en son med samma namn. (källa)
  4. Larsson bedrev en omfattande vetenskaplig produktion med över hundratalet böcker, rapporter, monografier och artiklar inom områden som fastighetsbildning, fastighetsvärdering och samhällsplanering. Han ägnade sig vid sidan av sina huvudsakliga ämnesområden även åt gammaltestamentlig exegetik, de kronologiska delarna av gamla testamentets historieskrivning, där han publicerade ett flertal vetenskapliga böcker och artiklar, som fått betydelse i den internationella diskursen inom området. Hans skriftliga produktion upprätthölls även efter pensioneringen, till långt upp i nittioårsåldern. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.