Nudel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nudel, varianter, uttal och böjningar av nudel

Nudel synonym, annat ord för nudel, vad betyder nudel, förklaring, uttal och böjningar av nudel.

Vad betyder och hur uttalas nudel

Nudel uttalas nudel och är ett substantiv -n nudlar.

Nudel betyder:

Ordformer av nudel

Singular

nudel
obestämd grundform
nudels
obestämd genitiv
nudeln
bestämd grundform
nudelns
bestämd genitiv

Plural

nudlar
obestämd grundform
nudlars
obestämd genitiv
nudlarna
bestämd grundform
nudlarnas
bestämd genitiv

Nudel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nudel

  1. Det thailändska köket har hämtat influenser från många länder. Exempelvis kommer nudlarna troligen från Kina. Från såväl Kina som Indien har många kryddor hämtats. Portugiser förde med sig chili från Sydamerika till Thailand på 1500-talet och det var då den kryddstarka maten började tillredas. I nordöstra Thailand finns influenser från det laotiska köket. (källa)
  2. Ramen (japanska: ラーメン?, rāmen , /ɺaːmɛn/ ) är en japansk nudelsoppa. Den är en variant av den kinesiska nudelsopprätten lā miàn (拉麵), nudlar gjorda på vetemjöl, ägg, salt och vatten, serverade tillsammans med en uppsjö av olika ingredienser. Ramen har blivit ordentligt integrerad i det japanska köket och många regionala variationer existerar. Varje prefektur har i princip sina egna varianter med egna ingredienser. (källa)
  3. Bovete äts framför allt i centrala Bhutan, distriktet Bumthang. I de östra distrikten är majs vanligt förekommande och puta (vetenudlar) är basdiet. I hela Bhutan äts stora mängder ris, fem kilo per vecka är en vanlig konsumtion. Mathållningen i bergen omfattar kyckling, jak-kött, torkat nötkött, fläskkött och lamm- och fårkött. Soppor och stuvningar på kött, ris, vissa typer av ormbunksväxter, linser, torkade grönsaker, smaksatta med chilipeppar och ost, är favoriter under den kalla årstiden. (källa)
  4. Det vi idag känner som det kinesiska köket har vuxit fram under en mycket lång tid och berikats med såväl importerade råvaror och matlagningstekniker som egna uppfinningar. I Kina omnämns ofta Pekingmannen, och dennes bruk av eld, som det första "köket" (för uppemot 400 000 år sedan), medan mer modesta redogörelser brukar starta i den kinesiska stenåldern under vilken för det kinesiska köket typiska saker som risodling och nudlar belagts med arkeologiska fynd. Ätpinnar, använda som bestick, började användas inte senare än Zhoudynastin medan snabbstekning (även "wokning") blev populärt under Tangdynastin och de flesta berömda kinesiska maträtter som man äter idag tillkom under Qingdynastin eller i början av Republiken Kina. (källa)
  5. Kirgizistanska köket gäller den matkultur och de mattraditioner som finns i Kirgizistan. Köket delar mattraditioner med befolkningen i övriga Centralasien, särskilt med det kazakiska köket. Det använder mycket kryddor, grönsaker, legymer, yoghurt och grillat kött. Köket i Kirgizistan har utvecklats under nomadtiden och baseras i hög grad på mjölkprodukter och bröd. Nudlar och dumplings fyllda med kött är populära, liksom rökt hästköttskorv. Pilav (pilaff) är liksom i grannländerna en populärätt. Pilav är fårkött med ris, kålrötter och morötter. (källa)
  6. Äkta hirs och kolvhirs har varit viktiga grödor sedan yngre stenåldern i Kina. Man har där funnit bevis på hirsodling från 7000-5000 f.Kr. Även 4000 år gamla nudlar av hirs har hittats i Kina. (källa)
  7. I Spanien finns flera liknande rätter som tillverkas med ris och/eller i stora stekpannor men som inte bär namnet paella. En av dem är Arròs negre (tillverkat likt en paella men i Spanien aldrig kallat för paella), som har ris svärtat av bläckfiskbläck, En annan är fideuada (ofta uttalat fideuà) med bas i nudlar istället för ris. (källa)
  8. fettuccine (även kallat bandpasta eller bandspagetti) – långa som spaghetti men platta till formen, motsvarande nudlar. Ordet förekommer mest i Italiens norra delar. Se tagliatelle nedan. (källa)
  9. Sukiyaki (japanska: 鋤焼 eller vanligare すき焼き) är en japansk kött- och grönsaksrätt i nabemono-stil där hela rätten tillreds i en gryta. Den består av tunt skivad oxfilé tillsammans med olika ingredienser som tofu, ito konnyaku (nudlar), lök, piplök, kinakål och enoki. Generellt äts sukiyaki under vinterhalvårets kalla dagar och den är en vanligt förekommande maträtt på en japansk nyårsfest (bonenkai). (källa)
  10. Soba (Japanska nudlar gjorda på bovete). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.