Odlingslott Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder odlingslott, varianter, uttal och böjningar av odlingslott

Odlingslott synonym, annat ord för odlingslott, vad betyder odlingslott, förklaring, uttal och böjningar av odlingslott.

Vad betyder och hur uttalas odlingslott

Odlingslott uttalas odl|ings|lott och är ett substantiv.

Ordformer av odlingslott

Singular

odlingslott
obestämd grundform
odlingslotts
obestämd genitiv
odlingslotten
bestämd grundform
odlingslottens
bestämd genitiv

Plural

odlingslotter
obestämd grundform
odlingslotters
obestämd genitiv
odlingslotterna
bestämd grundform
odlingslotternas
bestämd genitiv

Odlingslott är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet odlingslott

  1. Sjöbergens koloniområde är ett koloniområde i Sandarna i västra Göteborg ovanföröda sten. Koloniområdet är beläget i naturområdet Sjöbergen nära Älvsborgsbrons södra fäste och Kungssten samt i trafikmotet vid uppfarten till Älvsborgsbron. Odlingslotterna tillkom 1976, men redan på 1930-talet ägnade man sig åt smådjurshållning i området. Koloniområdet kan nås från Otterklintsvägen vid Älvsborgsbrons södra fäste eller via promenadstigar från Kungssten. (källa)
  2. På senare år har parken rekonstruerats och föryngrats. Där den tidigare trädgården låg finns idag kolonilotter. Görvälns koloniträdgårdsförening har sina odlingar i området. Föreningen bildades 1990 och har odlingslotter sydöst om slottet. Det finns för närvarande 92 odlingslotter, som dock inte får bebyggas med kolonistugor. Tidigare fanns här också en anläggning av en örta- och rosengård med tonvikt på örter och rosor med gamla anor. (källa)
  3. Parkzonen har odlingslotter och ett arboretum. (källa)
  4. I slutet av 1700-talet uppfördes mangårdsbyggnaden som troligen är den byggnaden som stod kvar fram till slutet av 1960-talet, då den revs. Då bestod Kumla gård förutom manbyggnaden av två flyglar och en ladugård. År 1936 genomfördes en uppmätning av huvudbyggnaden. Vid den tidpunkten fanns tre kök med kammare i bottenvåningen och i vindsvåningen låg ytterligare ett rum och kök samt fyra vindskontor. Förmodligen bodde här samtidigt fyra familjer som hade sina odlingslotter på och utanför gårdstomten. (källa)
  5. Ett mer materialeffektivt sätt att åstadkomma trycktäta bostadskvarter, sportarenor, arbetsplatser, skolor, dagis, sjukhus, odlingslotter, fritidsområden, reningsverk, fabriker, köpcentrum mm är att göra det i tunnlar under ytan snarare än ovanpå ytan. När man bryter mineraler under mark bör man därför göra det på ett sådant sätt att formen på tunnlarna anpassas till deras framtida användning. För att få en stor volym gastät och med tillräcklig strukturell hållfasthet för att stå emot det inre övertrycket krävs det endast ett tunt skikt i gruvgången av till exempel aluminiumfolie, polymer, grafen eller en kombination av dessa. Eventuellt skulle ytan kunna tätas genom att den målades med något tätande material. Jämför detta med den mängd material som behövs för att bygga en kupol på ytan med motsvarande säkerhet mot läckage, kosmisk strålning och meteorit/mikrometeorit nedslag. Mellan de olika sektionerna av trycksatta tunnlar kan man ha luftslussar för att öka säkerheten ifall tryckfall skulle uppstå i någon sektion. (källa)
  6. År 1885 inleddes byggandet av en fyrplats på Valsörarna. Man började att bygga på Lillskär, som dock visade sig olämplig för en fyr, och tvingades bygga en stenbro till Storskär, som fortfarande finns kvar, och flytta både byggmaterial och de redan uppförda bostadshusen dit. Fyren byggdes av färdiga delar av gjutjärn, som hade importerats från Paris och monterades på plats. Fresnellinsen och fyrapparaten hade konstruerats av den franske urmakaren Henry Lepaute. Den 36 meter höga fyren tändes första gången den 19 november 1886. Den unika byggnadskonstruktionen väckte uppsikt och fyren fick besök från både när och fjärran. Fyrvaktarbostaden är från samma tidsperiod och har renoverats. Runt husen finns små odlingslotter, som omges av stengärdesgårdar och rester av hölador. På den östra stranden finns rester av den gamla båken. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.