Offereld Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder offereld, varianter, uttal och böjningar av offereld

Offereld synonym, annat ord för offereld, vad betyder offereld, förklaring, uttal och böjningar av offereld.

Vad betyder och hur uttalas offereld

Offereld uttalas offer|eld och är ett substantiv.

Ordformer av offereld

Singular

offereld
obestämd grundform
offerelds
obestämd genitiv
offerelden
bestämd grundform
offereldens
bestämd genitiv

Plural

offereldar
obestämd grundform
offereldars
obestämd genitiv
offereldarna
bestämd grundform
offereldarnas
bestämd genitiv

Offereld är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet offereld

  1. Zilliacus växte upp i Viborg där släkten hade sin hemvist, och besökte stadens finska klassiska lyceum, där hans intresse riktades mot den antika världen. Han blev student 1896, studerade litteraturhistoria och avlade filosofie kandidatexamen 1900. Han var i ungdomen engagerad i kretsen kring Euterpe och var med om att grunda tidskriften Nya Argus, vars chefredaktör han var 1911–1933 och redaktionsmedlem ända till 1945. Han doktorerade 1905 med en avhandling om Den moderna franska poesin och antiken och verkade som docent i litteraturhistoria vid Helsingfors universitet 1907–1943. Som ekonomiskt oberoende kunde han prioritera dikten framom karriären och företa flera studieresor, förutom till Grekland och Rom också till Europas storstäder. Som skald debuterade han 1915 med Offereld. Professors namn erhöll han 1940 och var extraordinarie professor i antikens litteratur vid Helsingfors universitet 1943–1945. (källa)
  2. Agni är i tidig indisk mytologi en eldgud för både härd och offereld. Guden framställs med två eller tre huvuden, ibland med fyra armar och vanligtvis i sällskap med en bock. Agnis funktioner sammanfaller i viss utsträckning med guden Indras. (källa)
  3. Historieforskningens syn på Rigveda har också förändrats sedan 1800-talet. Rigvedas hymner var avsedda att sjungas särskilt vid soma-offret, som var tillägnat åskguden Indra. De allra flesta hymner tillägnas Indra och eldguden Agni, som rådde över offerelden. Rigveda representerar därför knappast den folkliga religionen vid den här tiden. Indra måste till exempel be Vishnu om hjälp för att förgöra vidundret Vritra. Indologen Klaus K. Klostermaier skriver. (källa)
  4. Sutralitteraturen har närmast framgått ur Brahmana. De specifikt rituella sutra, Kalpasutra i vidsträckt bemärkelse, indelas i Shrautasutra med anvisningar rörande de offentliga offerceremonierna, anläggande av offerelden, de större offren, såsom djur- och somaoffren samt de till månen och årstiderna hänförda offren, samt Grhyasutra, gällande regler kring offer och ceremonier i hemmen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.