Omdisposition Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder omdisposition, varianter, uttal och böjningar av omdisposition

Omdisposition synonym, annat ord för omdisposition, vad betyder omdisposition, förklaring, uttal och böjningar av omdisposition.

Vad betyder och hur uttalas omdisposition

Omdisposition uttalas om|dis|pos|it|ion och är ett substantiv.

Ordformer av omdisposition

Singular

omdisposition
obestämd grundform
omdispositions
obestämd genitiv
omdispositionen
bestämd grundform
omdispositionens
bestämd genitiv

Plural

omdispositioner
obestämd grundform
omdispositioners
obestämd genitiv
omdispositionerna
bestämd grundform
omdispositionernas
bestämd genitiv

Omdisposition är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet omdisposition

  1. I Meridianrummet fastställdes länge vad som skulle gälla som Stockholms lokaltid. På 1820-talet flyttade man vid en omdisposition av lokalerna dessa observationer till ett angränsande rum med ett nyanskaffat teleskop. I princip ruckades därmed lokaltiden en aning, men det var så lite att det inte hade någon betydelse för den breda allmänheten. Svensk tid definierades lite senare som medelsoltiden för meridianen 3° väster om Stockholms nollmeridian. Dessa dagliga observationer för att fastställa lokaltid och även svensk tid pågick ända till 1900 då man övergick till att basera den svenska tiden på GMT, Greenwich Mean Time - svenska tiden fick då ändras 14 sekunder. (källa)
  2. I AF:s äldsta byggnad, den Sylwanska gården, inhystes Athen i två rum i bottenvåningen. Vid invigningen av den nybyggda AF-borgen 1851 tilläts Athen dock expandera rejält och disponerade nu totalt fyra rum i första och andra våningen av södra flygelns östra ände (mot nuvarande Karlins plats). På den övre våningen där tystnad skulle råda hölls "journaler" (tidskrifter) medan dagstidningarna fanns i bottenplanet där samtal (och rökning) var tillåtna. Härav fick de senare lokalerna smeknamnet "Prateneum". När AF-borgens norra del tillkom 1911 gjordes också åtskilliga omdispositioner i den äldre hushalvan och Athens lokaler flyttades till fem intilliggande rum i bottenplanet, vettande mot Universitetsplatsen. (källa)
  3. 1947: Omdisposition och diverse omflyttningar av stämmaterialet av Åkerman och Lund, Sundbyberg. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.