Vad betyder och hur uttalas ommålad
Ommålad uttalas om|mål|ad.
Ordformer och varianter av ommålad
Ommålad är ett adjektiv
Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).
Hur används ordet ommålad
På grund av att skalan överlevde främst i Östblocket, är det också där de flesta användare återfinns idag. Detta avspeglar sig naturligtvis också i utbudet. Det finns en uppsjö av tyska, österrikiska, tjeckiska, slovakiska, ungerska och polska modeller, emedan modeller från andra länder är relativt få. BTTB tillverkade under 80-talet en startsats för den svenska marknaden, med ommålade östtyska personvagnar, ett Rc-lok som var ett ommålad tjeckoslovakiskt ellok, och ett ommålat östtyskt diesellok. Ett par svenska godsvagnar tillverkades också, och kan fortfarande hittas begagnade. Tillig har senare tillverkat en svensk kylvagn märkt "Milda", och Roco har en godsvagn märkt "green cargo" i sitt sortiment. Det finns även ett par danska modeller, främst dieselloket My, som dök upp i många olika versioner från Zeuke och BTTB och nu finns i en helt ny variant från Tillig, samt ett antal godsvagnar.
Avsnitt 6Sändes den 14 februari 2010 Det är äntligen dags för premiär på pjäsen Trettondagsafton där Tobbe medverkar. Linda får sin terrass ommålad av Mats och Tobbe.
Tuvstarr är en späd, ljus varelse som ger sig ut i världen under en älgtjurs beskydd i Helge Kjellins saga "Sagan om älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr" i Bland tomtar och troll. John Bauers målningar av Tuvstarr har blivit mer kända än själva sagan, särskilt bilden av Tuvstarr vid en skogstjärn. Den bilden användes på flaskorna till schampot "Varje Dag Shampoo" från Helene Curtis som fanns på 70-talet och har också använts i en ommålad version med nedhuggna träd som miljöpropaganda.
Det fartyg (M/S Freja) som syns i vinjetten var det numera förlista fartyget M/S Sea Diamond (tidigare M/S Birka Princess), i ommålad skepnad. Fartyget ägdes av det åländska rederiet Birka Line och trafikerade i verkligheten rutten Stockholm-Mariehamn, till skillnad från Frejas rutt Stockholm-Åbo. De scener som spelades in ombord, bland annat från bryggan, däck, maskin och bildäck, var i början från Rederi AB Slites M/S Athena och M/S Kalypso. Senare fortsatte inspelningarna på Viking Lines övriga fartyg som avgick från Stadsgården. Hyttkorridorer, foajé och restauranger samt andra vanligt förekommande platser ombord, spelades in i SVT Dramas studio i Stockholm. Bünsowska villan i Diplomatstaden i Stockholm användes som "kuliss" för huvudkontoret för familjen Dahléns sista konkurrenter Remmer Line och Küselska huset i Gamla Stan som Dahléns huvudkontor.