Opinionsläge Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder opinionsläge, varianter, uttal och böjningar av opinionsläge

Opinionsläge synonym, annat ord för opinionsläge, vad betyder opinionsläge, förklaring, uttal och böjningar av opinionsläge.

Vad betyder och hur uttalas opinionsläge

Opinionsläge uttalas opin|ions|läge och är ett substantiv.

Ordformer av opinionsläge

Singular

opinionsläge
obestämd grundform
opinionsläges
obestämd genitiv
opinionsläget
bestämd grundform
opinionslägets
bestämd genitiv

Plural

opinionslägen
obestämd grundform
opinionslägens
obestämd genitiv
opinionslägena
bestämd grundform
opinionslägenas
bestämd genitiv

Opinionsläge är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet opinionsläge

  1. En åsikt är att Ariel Sharon hade oroats av den palestinska medgörligheten och förhandlingsvilligheten i Camp David. Han, liksom andra israeliska hökar, såg en uppenbar risk i att Ehud Baraks regering trots misslyckandet i Camp David skulle nå fram till ett resultat vid de planerade fortsatta förhandlingarna. Genom att provocera fram våldsamma konfrontationer med palestinierna kunde han såväl slutligt stoppa en fredsprocess, som skulle ha kunnat göra slut på drömmarna om ett Storisrael, som skapa ett opinionsläge i Israel som kunde underlätta för honom att nå sina drömmars mål, att bli Israels premiärminister. Bådadera lyckades. (källa)
  2. Vid kommunalvalen år 1966 fick Socialdemokraterna endast 42,2 procent, vilket var det lägsta resultatet under lång tid, och under en kort period övervägde partiet ett omval till andra kammaren. När Sifo började publicera sin väljarbarometer varje månad i Svenska Dagbladet år 1967 stod det klart att opinionsläget fortfarande var kvar runt valresultatet året innan. Endast någon månad innan andrakammarvalet år 1968 började opinionen överhuvudtaget öka i nämnbar mängd, men i slutändan fick Socialdemokraterna mycket oväntat hela 50,1 procent i valet till andra kammaren, det näst högsta valresultatet någonsin, samtidigt som VPK gjorde ett dåligt val och fick endast 3 procent. Efter valet efterträddes Tage Erlander av Olof Palme år 1969. (källa)
  3. Vid kommunalvalen 1966 fick Socialdemokraterna endast 42,2 procent, vilket var det lägsta resultatet på flera decennier. När Sifo började publicera sin väljarbarometer varje månad i Svenska Dagbladet 1967, stod det klart att opinionen för partiet fortfarande låg i genomsnitt runt 42 procent och ibland var nere på 40 procent. Den mest troliga förklaringen till den snabba minskningen i opinionsläget var partiets bristande fokus på bostadsbyggande under 1960-talet, i stället fokuserade partiet på andra frågor rörande arbete och utökandet av det sociala skyddsnätet, vilket gav upphov till en i de största städerna endemisk bostadskris. Partiet pressades att på allvar sätta igång miljonprogrammet (som redan hade påbörjats) för att lösa bostadskrisen. Endast någon månad före andrakammarvalet 1968 började opinionen över huvud taget att öka i nämnbar mängd. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.