Vad betyder och hur uttalas ordkonstnär
Ordkonstnär uttalas ord|konst|när.
Ordformer och varianter av ordkonstnär
Singular
- ordkonstnär
- obestämd grundform
- ordkonstnärs
- obestämd genitiv
- ordkonstnären
- bestämd grundform
- ordkonstnärens
- bestämd genitiv
Plural
- ordkonstnärer
- obestämd grundform
- ordkonstnärers
- obestämd genitiv
- ordkonstnärerna
- bestämd grundform
- ordkonstnärernas
- bestämd genitiv
Ordkonstnär är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet ordkonstnär
Ola Magnell brukar räknas till proggrörelsen, även om han inte tillhörde denna rörelses mest politiska gren. Han tillhörde också ett kommersiellt skivbolag, Metronome, för vilket han kritiserades av proggrörelsen. Textinnehållet i Magnells sånger var heller inte så "plakatpolitiska" som förväntades av musikrörelsens företrädare. Ordkonstnären Magnell drogs mer åt det existentiella och melankoliska hållet, men den vassa politiska kritiken var ändå närvarande.
Intresset gjorde avtryck bland annat i romanerna Torntuppen, (1941), Porten kallas trång (1952) och Sommarorgel, (1954), samtliga dessa romaner har tydliga inslag av mystik. I Den gåtfulla vägen (1963) dokumenterar han sitt esoteriska sökande och hur han övertygades om möjligheten till andekontakter vid seanser. I SVT-dokumentären Jan Fridegård - Ordkonstnären (2002) sägs det att Fridegård var spiritist och att han var övertygad om att han fått kontakt med sin döde far under en seans.
Jan Fridegård-Ordkonstnären (och trälarnas poet) (2002) är en dramadokumentär och skildring av författaren Jan Fridegård och hans uppväxt som statarbarn i Uppland.